Advanced search
Start date
Betweenand

Pilar Rodriguez de Massaguer

CV Lattes ResearcherID



Birthplace: Equador

graduate at Engenharia Química from Universidad de Guayaquil (1972), master's at Science and Technology of the Food from Universidade Estadual de Campinas (1977) and ph.d. at Ciencia de Alimentos from Rutgers - The State University of New Jersey (1983). Has experience in Microbiology, acting on the following subjects: esterilização, processamento térmico, microbiologia preditiva, alicyclobacillus acidoterrestris and bolores termoresistentes. (Source: Lattes Curriculum)

Research grants
Scholarships in Brazil
FAPESP support in numbers * Updated May 30, 2020
Total / Available in English
Most frequent collaborators in research granted by FAPESP
Contact researcher

Use this Research Supported by FAPESP (BV/FAPESP) channel only to send messages referring to FAPESP-funded scientific projects.


 

 

 

 

Keywords used by the researcher
Academic Publications

(References retrieved automatically from State of São Paulo Research Institutions)

MARCOLINO, Vanessa Aparecida. Quantificação de leveduras, bolores comuns e termoresistentes em linha de processamento asseptico de bebida de uva. Dissertação (Mestrado) -  Faculdade de Engenharia de Alimentos.  Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP).  (01/06040-7

ALVARENGA, Verônica Ortiz. Modelagem preditiva do crescimento/morte de Saccharomyces cerevisiae em co-cultura com Lactobacillus fermentum em mosto de caldo de cana-de-açucar. Dissertação (Mestrado) -  Faculdade de Engenharia de Alimentos.  Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP).  (06/54569-0

PEÑA, Wilmer Edgard Luera. Uso de modelos preditivos no crescimento e inativação de esporos de Alicyclobacillus acidoterrestris em suco de laranja e maça.. Tese (Doutorado) -  Faculdade de Engenharia de Alimentos.  Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP).  (01/12505-2

SCHMIDT, Flávio Luís. Efeito de extratos naturais de origem vegetal sobre esporos de Desulfotomaculum nitrificans. Dissertação (Mestrado) -  Faculdade de Engenharia de Alimentos.  Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP).  (92/01657-5

Please report errors in researcher information by writing to: cdi@fapesp.br.
X

Report errors in this page


Error details: