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João Bosco Faria

CV Lattes ResearcherID


Universidade Estadual Paulista (UNESP). Campus de Araraquara. Faculdade de Ciências Farmacêuticas (FCFAR)  (Institutional affiliation for the last research proposal)
Birthplace: Brazil

graduate at Química - Bacharel from Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (1972), graduate at Química - Licenciatura from Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (1973), master's at Science and Technology of the Food from Universidade de São Paulo (1982) and ph.d. at Science and Technology of the Food from Universidade de São Paulo (1989). Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on Science and Technology of the Food, acting on the following subjects: aguardente de cana, envelhecimento, analise sensorial, cachaça and alambique de cobre/inox. (Source: Lattes Curriculum)

Research grants
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FAPESP support in numbers * Updated May 08, 2021
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Keywords used by the researcher
Scientific publications resulting from Research Grants and Scholarships under the grantee's responsibility (1)

(References retrieved automatically from Web of Science and SciELO through information on FAPESP grants and their corresponding numbers as mentioned in the publications by the authors)

ROTA, MICHELLE BOESSO; PIGGOTT, JOHN R.; FARIA, JOAO BOSCO. Sensory profile and acceptability of traditional and double-distilled cachaca aged in oak casks. JOURNAL OF THE INSTITUTE OF BREWING, v. 119, n. 4, p. 251-257, . Web of Science Citations: 2.

Academic Publications

(References retrieved automatically from State of São Paulo Research Institutions)

NETO, Jose Tiago de Castro. Envelhecimento de aguardente de cana com circulação forçada : efeito da presença de ar no sistema.  56 f. Dissertação (Mestrado) -  Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho" Faculdade de Ciencias Farmaceuticas.  Araraquara.  (00/08539-6

ROTA, Michelle Boesso. Caracterização sensorial e química de cachaça mono e bidestilada, envelhecidas em tonéis de carvalho.  115 f. Tese (Doutorado) -  Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho" Faculdade de Ciencias Farmaceuticas.  (09/51371-3

LORENZETI, Natalia Canato. Perfil sensorial e aceitabilidade de aguardente de "Liquor" de laranja.  140 f. Dissertação (Mestrado) -  Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho" Faculdade de Ciencias Farmaceuticas.  Araraquara.  (07/53003-6

CAVALCANTI, Aline Ferreira. Bidestilação em alambiques contendo dispositivos de prata e cobre e sua influência na qualidade da cachaça.  95 f. Dissertação (Mestrado) -  Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho" Faculdade de Ciencias Farmaceuticas.  Araraquara.  (07/53001-3

TOLEDO, Janaina Ferreira Alves de. Utilização do método de níquel-raney no controle do defeito sensorial da cachaça destilada na ausência de cobre.  96 f. Dissertação (Mestrado) -  Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho" Faculdade de Ciencias Farmaceuticas.  Araraquara.  (01/11879-6

Patent applications

PROCESSO DE DESTILAÇÃO PARA REDUÇÃO DE CONTAMINAÇÃO POR CARBAMATO DE ETILA EM BEBIDAS ALCOÓLICAS BR1020120128551 - Universidade Estadual Paulista (UNESP). João Bosco Faria; Aline Ferreira Cavalcanti; Luiz do Carmo Mattar - May 2012, 29

DISTILLATION PROCESS FOR REDUCING ETHYL CARBAMATE CONTAMINATION IN ALCOHOLIC BEVERAGES PCT/BR2013/000189 - Universidade Estadual Paulista (UNESP). João Bosco Faria; Aline Ferreira Cavalcanti; Luiz do Carmo Mattar - May 2013, 29

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