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João Batista de Almeida e Silva

CV Lattes


Universidade de São Paulo (USP). Escola de Engenharia de Lorena (EEL)  (Institutional affiliation for the last research proposal)
Birthplace: Brazil

graduate at Engenharia Química from Faculdade de Engenharia Química de Lorena (1986), master's at Science and Technology of the Food from Universidade Federal de Viçosa (1991) and ph.d. at Tecnologia Bioquímico Farmacêutica from Universidade de São Paulo (1996). Has experience in Microbiology, focusing on Industrial Microbiology and of Fermentation, acting on the following subjects: fermentação, cerveja, xilitol, bebidas and alimentos. (Source: Lattes Curriculum)

Articles published in Pesquisa FAPESP Magazine about the researcher:
Una cerveza brillante 
Light-infused beer 
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Keywords used by the researcher
Scientific publications resulting from Research Grants and Scholarships under the grantee's responsibility (1)

CANETTIERI‚ E.V.; ROCHA‚ G.J.M.; DE CARVALHO‚ J.A.; DE ALMEIDA E SILVA‚ J.B.. Optimization of acid hydrolysis from the hemicellulosic fraction of Eucalyptus grandis residue using response surface methodology. Bioresource Technology, v. 98, n. 2, p. 422-428, .

Academic Publications

(References retrieved automatically from State of São Paulo Research Institutions)

CARVALHO, Giovani Brandao Mafra de. Obtenção de cerveja usando banana como adjunto e aromatizante. Tese (Doutorado) -  Escola de Engenharia de Lorena.  Universidade de São Paulo (USP).  Lorena.  (05/53681-9

AIZEMBERG, Raquel. Emprego do caldo de cana e do melado como adjunto de malte de cevada na produção de cervejas. Tese (Doutorado) -  Escola de Engenharia de Lorena.  Universidade de São Paulo (USP).  Lorena.  (11/23657-0

MORAES, Elisângela de Jesus Cândido. Estudo de viabilidade econômica da produção de xilitol a partir de hidrolisado hemicelulósico de palha de cevada. Tese (Doutorado) -  Escola de Engenharia de Lorena.  Universidade de São Paulo (USP).  Lorena.  (03/04800-0

CANETTIERI, Eliana Vieira. Obtenção dos parâmetros e estudo cinético da hidrólise ácida dos resíduos florestais de eucalipto.  145 f. Tese (Doutorado) -  Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho" Faculdade de Engenharia (Campus de Guaratinguetá).  Guaratinguetá.  (00/09099-0

MARTÍNEZ, Ernesto Acosta. Estudo do processo de cristalização de xilitol obtido por via fermentativa.  169 f. Tese (Doutorado) -  Secretaria de Desenvolvimento.  São Paulo (Estado).  Lorena.  (99/05438-5

Patent applications

PROCESSO DE PRODUÇÃO DE XAROPE DE CANA DE AÇUCAR BR1020130301558 - Universidade de São Paulo (USP). Joao Batista de Almeida e Silva; Maria Bernadete de Medeiros; Raquel Aizemberg; Fabricio Batista Ferreira - November 2013, 25

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