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Angelo Pedro Jacomino

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Universidade de São Paulo (USP). Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ)  (Institutional affiliation for the last research proposal)
Birthplace: Brazil

graduate at Engenharia Agronômica from Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (1989), master's at Agronomy from Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (1993) and ph.d. at Fitotecnia from Universidade de São Paulo (1999). Has experience in Agronomy, acting on the following subjects: pós-colheita, psidium guajava, qualidade, processamento mínimo and armazenamento refrigerado. (Source: Lattes Curriculum)

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FAPESP support in numbers * Updated February 22, 2020
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(References retrieved automatically from Web of Science and SciELO through information on FAPESP grants and their corresponding numbers as mentioned in the publications by the authors)

Publications7
Citations7
Cit./Article1.0
Data from Web of Science

ANA ELISA DE GODOY; ANGELO PEDRO JACOMINO; ELAINE COSTA CERQUEIRA-PEREIRA; ANITA DE SOUZA DIAS GUTIERREZ; CARLOS EDUARDO MORAIS VIEIRA; LUCIMARA APARECIDA FORATO. Injúrias mecânicas e seus efeitos na qualidade de mamões golden. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 32, n. 3, p. -, .

MARCIA YURIKO IUAMOTO; ANGELO PEDRO JACOMINO; CLAUDIA FABRINO MACHADO MATTIUZ; ALINE PRISCILLA GOMES DA SILVA; RICARDO ALFREDO KLUGE; MARIA CECÍLIA DE ARRUDA-PALHARINI. Sanificação e eliminação do excesso de líquidos em laranja 'Pêra' minimamente processada. Brazilian Journal of Food Technology, v. 18, n. 2, p. 85-92, .

GOMES DA SILVA, ALINE PRISCILLA; SPRICIGO, POLIANA CRISTINA; PURGATTO, EDUARDO; DE ALENCAR, SEVERINO MATIAS; SARTORI, SERGIO FERNANDO; JACOMINO, ANGELO PEDRO. Chemical composition, nutritional value and bioactive compounds in six uvaia accessions. Food Chemistry, v. 294, p. 547-556, . Web of Science Citations: 2. (14/13473-7, 14/12606-3)

PINTO, PATRICIA MARIA; SPRICIGO, POLIANA CRISTINA; DA SILVA, SIMONE RODRIGUES; SARGENT, STEVEN ALONZO; JACOMINO, ANGELO PEDRO. Effect of 1-MCP and low-temperature storage on postharvest conservation of camu-camu. ACTA PHYSIOLOGIAE PLANTARUM, v. 40, n. 12, . Web of Science Citations: 1. (09/13653-7)

GOMES DA SILVA, ALINE PRISCILLA; SPRICIGO, POLIANA CRISTINA; PURGATTO, EDUARDO; DE ALENCAR, SEVERINO MATIAS; JACOMINO, ANGELO PEDRO. Volatile Compounds Determined by SPME-GC, Bioactive Compounds, In Vitro Antioxidant Capacity and Physicochemical Characteristics of Four Native Fruits from South America. PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION, v. 74, n. 3, p. 358-363, . Web of Science Citations: 0. (13/07914-8, 14/13473-7)

TOKAIRIN, TATIANE DE OLIVEIRA; GOMES DA SILVA, MINE PRISCILLA; SPRICIGO, POLIANA CRISTINA; DE ALENCAR, SEVERINO MATIAS; JACOMINO, ANGELO PEDRO. Cambuci: a native fruit from the Brazilian Atlantic forest showed nutraceutical characteristics. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 40, n. 5, . Web of Science Citations: 0. (14/12606-3)

FREITAS, THAIS PADUA; SPRICIGO, POLIANA CRISTINA; PURGATTO, EDUARDO; JACOMINO, ANGELO PEDRO. Aroma and soluble solid contents of the uvaia-a native Atlantic rainforest fruit-are negatively affected by early harvest. JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY, v. 43, n. 7, . Web of Science Citations: 0. (14/12606-3)

SOARES, JACKELINE CINTRA; ROSALEN, PEDRO LUIZ; LAZARINI, JOSY GOLDONI; MASSARIOLI, ADNA PRADO; DA SILVA, CAMILA FORTUNATO; NANI, BRUNO DIAS; FRANCHIN, MARCELO; DE ALENCAR, SEVERINO MATIAS. Comprehensive characterization of bioactive phenols from new Brazilian superfruits by LC-ESI-QTOF-MS, and their ROS and RNS scavenging effects and anti-inflammatory activity. Food Chemistry, v. 281, p. 178-188, . Web of Science Citations: 3. (13/13190-2, 14/12606-3)

GOMES DA SILVA, ALINE PRISCILLA; SPRICIGO, POLIANA CRISTINA; PURGATTO, EDUARDO; DE ALENCAR, SEVERINO MATIAS; JACOMINO, ANGELO PEDRO. Plinia trunciflora and Plinia cauliflora: two species rich in bioactive compounds, terpenes, and minerals. JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION, v. 13, n. 2, p. 921-931, . Web of Science Citations: 1. (13/07914-8, 14/13473-7)

Academic Publications

(References retrieved automatically from State of São Paulo Research Institutions)

SILVA, Aline Priscilla Gomes da. Composição química e propriedades funcionais de cambucá, jabuticaba e uvaia, frutas nativas da Mata Atlântica. 2018. Tese (Doutorado) – Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz. Universidade de São Paulo (USP). Piracicaba.

PINHEIRO, Ana Luiza. Descascamento de frutas cítricas pelo uso do tratamento hidrotérmico. 2008. Dissertação (Mestrado) - Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz. Universidade de São Paulo (USP). Piracicaba.

PINTO, Patrícia Maria. Pós-colheita de abiu, bacupari e camu-camu, nativos da Região Amazônica, cultivados no Estado de São Paulo. 2013. Tese (Doutorado) – Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz. Universidade de São Paulo (USP). Piracicaba.

GODOY, Ana Elisa de. Injúrias mecânicas e seus efeitos na fisiologia e na qualidade de mamões \'Golden\'. 2009. Dissertação (Mestrado) - Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz. Universidade de São Paulo (USP). Piracicaba.

PINTO, Patrícia Maria. Processamento mínimo de goiabas: estádio de maturação e controle de senescência. 2009. Dissertação (Mestrado) - Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz. Universidade de São Paulo (USP). Piracicaba.

RESENDE, Evellyn Couto Oliveira. Efeito do tratamento hidrotérmico quarentenário na pós-colheita de mamão. 2016. Tese (Doutorado) – Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz. Universidade de São Paulo (USP). Piracicaba.

CERQUEIRA, Thales Sandoval. Fisiologia, bioquímica e conservação de bananas e goiabas sob altas concentrações de O2 combinadas com CO2 e N2O. 2012. Tese (Doutorado) – Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz. Universidade de São Paulo (USP). Piracicaba.

CERQUEIRA, Thales Sandoval. Recobrimentos comestíveis em goiabas cv. 'Kumagai'. 2007. Dissertação (Mestrado) - Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz. Universidade de São Paulo (USP). Piracicaba.

IUAMOTO, Marcia Yuriko. Processamento mínimo de laranja \'Pera\': tipo de corte, sanitização, centrifugação e atmosfera modificada. 2009. Dissertação (Mestrado) - Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz. Universidade de São Paulo (USP). Piracicaba.

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