Advanced search
Start date
Betweenand

Fernanda Paula Collares Queiroz

CV Lattes


Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia Química (FEQ)  (Institutional affiliation for the last research proposal)
Birthplace: Brazil

graduate at Engenharia de Alimentos from Faculdade de Engenharia de Alimentos (1989), master's at Mechanical Engineering from Universidade Federal de Uberlândia (1994) and ph.d. at Chemical Engineering from Universidade Estadual de Campinas (2001). Has experience in Science and Technology of the Food, acting on the following subjects: transição vítrea, creamatocrit, temperatura de transição vítrea, drying and aglomeração. (Source: Lattes Curriculum)

Research grants
FAPESP support in numbers * Updated February 22, 2020
Total / Available in English
7 / 4 Completed research grants
13 / 0 Completed scholarships in Brazil
20 / 4 All research grants and scholarships

Associated processes
Most frequent collaborators in research granted by FAPESP
Contact researcher

Use this Research Supported by FAPESP (BV/FAPESP) channel only to send messages referring to FAPESP-funded scientific projects.


 

 

 

 

Keywords used by the researcher
Scientific publications resulting from Research Grants and Scholarships under the grantee's responsibility (1)

(References retrieved automatically from Web of Science and SciELO through information on FAPESP grants and their corresponding numbers as mentioned in the publications by the authors)

TAKEITI, C. Y.; KIECKBUSCH, T. G.; COLLARES-QUEIROZ, F. P.. Morphological and Physicochemical Characterization of Commercial Maltodextrins with Different Degrees of Dextrose-Equivalent. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES, v. 13, n. 2, p. 411-425, . Web of Science Citations: 17.

Academic Publications

(References retrieved automatically from State of São Paulo Research Institutions)

TAKEITI, Cristina Yoshie. Estudo da influencia da transição vitrea sobre a instantaneização de maltodextrinas por processo de aglomeração umida.. 2007. Tese (Doutorado) – Faculdade de Engenharia de Alimentos. Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP).

FAKHOURI, Farayde Matta. Bioplasticos flexiveis e biodegradaveis a base de amido e gelatina. 2009. Tese (Doutorado) – Faculdade de Engenharia de Alimentos. Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP).

BERTAN, Larissa Canhadas. Desenvolvimento e caracterização de biofilmes ativos a base de polimeros de fontes renovaveis e sua aplicação no acondicionamento de pães de forma. 2008. Tese (Doutorado) – Faculdade de Engenharia de Alimentos. Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP).

Patent applications

BIOPLÁSTICO FLEXÍVEL, COMESTÍVEL E BIODEGRADÁVEL À BASE DE AMIDO E GELATINA OBTIDO POR PROCESSO DE ESTRUSÃO TERMOPLÁSTICA SEGUIDO DE SOPRO PI0901408-0 - Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Farayde Matta Fakhouri; Fernanda Paula Collares Queiroz; Lucia Helena Inoocentini Mei - April 2009, 02

Please report errors in researcher information by writing to: cdi@fapesp.br.
X

Report errors in this page


Error details: