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Eduardo Purgatto

CV Lattes GoogleMyCitations ResearcherID ORCID


Universidade de São Paulo (USP). Faculdade de Ciências Farmacêuticas (FCF)  (Institutional affiliation for the last research proposal)
Birthplace: Brazil

PhD in Food Sciences at University of Sao Paulo (2001). Expertise in Food Sciences, mainly in Postharvest Physiology. Acting on the following subjects: hormonal regulation (ethylene, auxins, abscisic acid and methyl-jasmonate) of fruit ripening, volatile biosynthesis, carbohydrate metabolism and control of gene expression. Member of the Food and Nutrition Research Center (NAPAN) at University of Sao Paulo Partners and collaborators: École Nationale Superieure Agronomique de Toulouse (ENSAT- France), Escola Superior de Agronomia Luis de Queirós (ESALQ), Instituto de Biociências - USP (IB-USP), Instituto de Química - USP (IQUSP), Instituto Agronômico de Campinas (IAC), EPAMIG, Instituto Botânico - SP (IBot-SP), Instituto de Pesq. Energéticas e Nucleares (IPEN) dentre outros. Member of the American Society of Plant Biologists, Brazilian Society of Biochemistry and Molecular Biology, Brazilian Society of Food Sciences and Technology (Source: Lattes Curriculum)

News published in Agência FAPESP Newsletter about the researcher
Articles published in other media outlets (20 total):
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Pfarma: Suco de uva com mais resveratrol é desenvolvido na USP (09/Sep/2019)
Jornal do Comércio (RS): Técnica aumenta teor de resveratrol no suco de uva (26/Aug/2019)
Jornal da Manhã (Uberaba, MG) online: Técnica poderá aumentar em 70% teor de resveratrol no suco de uva (25/Aug/2019)
Que Gostoso!: Técnica aumenta em 70% no suco de uva substância benéfica presente no vinho (24/Aug/2019)
TV Band: Uva modificada é mais potente contra doenças cardíacas (23/Aug/2019)
Metropóles: Vem aí: o suco de uva supersaudável criado por cientistas brasileiros (23/Aug/2019)
Os Cabeças da Notícia: Vem aí: o suco de uva supersaudável criado por cientistas farmacêuticos (23/Aug/2019)
UOL: Suco de uva com mais resveratrol é desenvolvido na USP (22/Aug/2019)
O Tempo online: Cientistas desenvolvem suco de uva com mais resveratrol (22/Aug/2019)
Diário da Saúde: Suco de uva com mais resveratrol é tão bom quanto vinho tinto (22/Aug/2019)
Rede Clipex: Técnica aumenta em 70% no suco de uva substância benéfica presente no vinho (22/Aug/2019)
Jornal da USP online: Técnica aumenta em 70% no suco de uva substância benéfica presente no vinho (22/Aug/2019)
Pampulha online: Cientistas desenvolvem suco de uva com mais resveratrol (22/Aug/2019)
O Estado (MS) online: USP desenvolve suco de uva 70% mais saudável - Jornal O Estado MS (22/Aug/2019)
Super Notícia 91,7 FM: Cientistas desenvolvem suco de uva com mais resveratrol (22/Aug/2019)
Revista Analytica online: Centro de Pesquisa em Alimentos desenvolve técnica que aumenta teor de Resveratrol na uva (22/Aug/2019)
Jornal Joseense News: Suco de uva com mais resveratrol é desenvolvido na USP (22/Aug/2019)
Portal da Enfermagem: Suco de uva com mais resveratrol é desenvolvido na USP (22/Aug/2019)
O Tempo (Contagem, MG) online: Cientistas desenvolvem suco de uva com mais resveratrol (22/Aug/2019)
Tudonoticia.org: Técnica aumenta em 70% no suco de uva substância benéfica presente no vinho (22/Aug/2019)
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Keywords used by the researcher
Scientific publications resulting from Research Grants and Scholarships under the grantee's responsibility (8)

(References retrieved automatically from Web of Science and SciELO through information on FAPESP grants and their corresponding numbers as mentioned in the publications by the authors)

Publications6
Citations17
Cit./Article2.8
Data from Web of Science

GOMES, BRUNA LIMA; FABI, JOAO PAULO; PURGATTO, EDUARDO. Cold storage affects the volatile profile and expression of a putative linalool synthase of papaya fruit. Food Research International, v. 89, n. 1, p. 654-660, . Web of Science Citations: 8. (13/09303-6, 13/07914-8)

MASSARETTO, ISABEL L.; ALBALADEJO, IRENE; PURGATTO, EDUARDO; FLORES, FRANCISCO B.; PLASENCIA, FELIX; EGEA-FERNANDEZ, JOSE M.; BOLARIN, MARIA C.; EGEA, ISABEL. Recovering Tomato Landraces to Simultaneously Improve Fruit Yield and Nutritional Quality Against Salt Stress. FRONTIERS IN PLANT SCIENCE, v. 9, . Web of Science Citations: 3. (17/12311-1, 13/07914-8)

MORO, LAIS; DA ROS, ALESSIO; DA MOTA, RENATA VIEIRA; PURGATTO, EDUARDO; MATTIVI, FULVIO; ARAPITSAS, PANAGIOTIS. LC-MS untargeted approach showed that methyl jasmonate application on Vitis labrusca L. grapes increases phenolics at subtropical Brazilian regions. METABOLOMICS, v. 16, n. 2, . Web of Science Citations: 0. (13/07914-8, 16/08423-6, 17/20413-9)

LOZANO-CASTELLON, JULIAN; VALLVERDU-QUERALT, ANNA; RINALDI DE ALVARENGA, JOSE FERNANDO; ILLAN, MONTSERRAT; TORRADO-PRAT, XAVIER; MARIA LAMUELA-RAVENTOS, ROSA. Domestic Sauteing with EVOO: Change in the Phenolic Profile. ANTIOXIDANTS, v. 9, n. 1, . Web of Science Citations: 0. (19/11324-8)

RINALDI DE ALVARENGA, JOSE FERNANDO; QUIFER-RADA, PAOLA; HURTADO-BARROSO, SARA; ILLAN, MONTSERRAT; TORRADO-PRAT, XAVIER; LAMUELA-RAVENTOS, ROSA M.. Cuisinomics: MS-based untargeted approach reveals chemical modulation by a recipe during home cooking. Food Research International, v. 138, n. B, . Web of Science Citations: 0. (19/11324-8, 13/07914-8)

MORO, LAIS; AYMOTO HASSIMOTTO, NEUZA MARIKO; PURGATTO, EDUARDO. Postharvest Auxin and Methyl Jasmonate Effect on Anthocyanin Biosynthesis in Red Raspberry (Rubus idaeus L.). JOURNAL OF PLANT GROWTH REGULATION, v. 36, n. 3, p. 773-782, . Web of Science Citations: 6. (13/09303-6, 11/05583-9, 13/07914-8)

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