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Anderson de Souza Sant'Ana

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Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)  (Instituição-sede da última proposta de pesquisa)
País de origem: Brasil

Professor Associado (MS5.1) na Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA) da Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Atua no ensino, pesquisa e extensão na área de Microbiologia de Alimentos do Departamento de Ciência de Alimentos (DCA)/FEA/UNICAMP. Graduado em Química Industrial pela Universidade Severino Sombra (2004), Mestrado em Ciência de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (2007) e Doutorado em Ciências dos Alimentos pela Universidade de São Paulo (2011). Realizou estágio de doutorado sanduíche na Rutgers - The State University of New Jersey (2010-2011), Pós-Doutorado na Universidade de São Paulo e obteve o título de Livre Docente pela Universidade Estadual de Campinas (2019). Atualmente é editor-chefe de Food Research International (Elsevier) e de Current Opinion in Food Science (Elsevier). Desde 2020, é editor da coleção de livros "Methods and Protocols in Food Science (MeFS)", publicada pela editora Springer. Faz parte do corpo editorial do Journal of Applied Microbiology, Letters in Applied Microbiology, British Food Journal, Food Bioscience, Journal of Food Protection, Applied and Environmental Microbiology e International Journal of Food Microbiology. É membro do International Committee of Predictive Modelling in Food (ICPMF) desde 2013. É integrante do "rooster of experts" da Joint FAO/WHO Expert Meeting on Microbiological Risk Assessment (JEMRA) [Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) and the World Health Organization (WHO)], desde 2018. Atualmente é Coordenador de Extensão e Pesquisa da FEA/UNICAMP. Foi coordenador do Programa de Pós-Graduação em Ciência de Alimentos da FEA/UNICAMP (conceito 7, CAPES), por dois mandatos (2015-2017 e 2017-2019). Suas linhas de pesquisa têm como principal enfoque os aspectos quantitativos avançados da microbiologia e segurança dos alimentos e bebidas (microbiologia preditiva e avaliação quantitativa de riscos) visando-se compreender o efeito de diferentes etapas e práticas de processamento e consumo dos alimentos sobre a sua qualidade e segurança microbiológica. Além disso, a detecção/enumeração, caracterização fenotípica e genotípica, estudo do comportamento, da ecologia microbiana e dos métodos de controle de micro-organismos patogênicos e deterioradores em alimentos e bebidas, o uso de ferramentas de gestão da segurança dos alimentos (BPF, PPHO e APPCC), o estudo de micro-organismos benéficos aplicados aos alimentos e bebidas (probióticos) e tecnologias de conservação dos alimentos são temas de grande interesse. (Fonte: Currículo Lattes)

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Palavras-chave utilizadas pelo pesquisador
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(Referências obtidas automaticamente do Web of Science e do SciELO, por meio da informação sobre o financiamento pela FAPESP e o número do processo correspondente, incluída na publicação pelos autores)

Publicações49
Citações508
Cit./Artigo10,4
Dados do Web of Science

SANT'ANA, ANDERSON S.; LANDGRAF, MARIZA; DESTRO, MARIA TERESA; FRANCO, BERNADETTE D. G. M.. Prevalence and counts of Salmonella spp. in minimally processed vegetables in Sao Paulo, Brazil. FOOD MICROBIOLOGY, v. 28, n. 6, p. 1235-1237, . Citações Web of Science: 37. (07/54891-2, 07/54890-6)

SANT'ANA, ANDERSON S.; FRANCO, BERNADETTE D. G. M.; SCHAFFNER, DONALD W.. Modeling the growth rate and lag time of different strains of Salmonella enterica and Listeria monocytogenes in ready-to-eat lettuce. FOOD MICROBIOLOGY, v. 30, n. 1, p. 267-273, . Citações Web of Science: 59. (07/54891-2, 07/54890-6)

REZENDE, ANA CAROLINA B.; CRUCELLO, JULIANA; MOREIRA, RAFAEL C.; SILVA, BEATRIZ S.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Incidence and growth of Salmonella enterica on the peel and pulp of avocado (Persea americana) and custard apple (Annona squamosa). International Journal of Food Microbiology, v. 235, p. 10-16, . Citações Web of Science: 4. (13/19520-4)

NORBERTO, ANA PAULA; MARMENTINI, REGIANE P.; CARVALHO, PRISCILLA H.; CAMPAGNOLLO, FERNANDA B.; TAKEDA, HUMBERTO H.; ALBERTE, TANIA M.; ROCHA, RAMON S.; CRUZ, ADRIANO G.; ALVARENGA, VERONICA O.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Impact of partial and total replacement of milk by water-soluble soybean extract on fermentation and growth parameters of kefir microorganisms. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, v. 93, p. 491-498, . Citações Web of Science: 2. (14/14891-7)

JESUS, ANA LAURA T.; FERNANDES, MEG S.; KAMIMURA, BRUNA A.; PRADO-SILVA, LEONARDO; SILVA, RAMON; ESMERINO, ERICK A.; CRUZ, ADRIANO G.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Growth potential of Listeria monocytogenes in probiotic cottage cheese formulations with reduced sodium content. Food Research International, v. 81, p. 180-187, . Citações Web of Science: 16. (13/20456-9)

MORASSI, LETICIA L. P.; BERNARDI, ANGELICA O.; AMARAL, ALEXANDRA L. P. M.; CHAVES, RAFAEL D.; SANTOS, JULIANA L. P.; COPETTI, MARINA V.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Fungi in cake production chain: Occurrence and evaluation of growth potential in different cake formulations during storage. Food Research International, v. 106, p. 141-148, . Citações Web of Science: 3. (14/03791-1)

VASCONCELOS, FELIPE M.; SILVA, HUGO L. A.; POSO, SARA M. V.; BARROSO, MARINA V.; LANZETTI, MANUELLA; ROCHA, RAMON S.; GRACA, JULIANA S.; ESMERINO, ERICK A.; FREITAS, MONICA Q.; SILVA, MARCIA C.; et al. Probiotic Prato cheese attenuates cigarette smoke-induced injuries in mice. Food Research International, v. 123, p. 697-703, . Citações Web of Science: 4. (16/12001-0)

CADAVEZ, VASCO A. P.; CAMPAGNOLLO, FERNANDA B.; SILVA, ROSICLEIA A.; DUFFNER, CLARA M.; SCHAFFNER, DONALD W.; SANT'ANA, ANDERSON S.; GONZALES-BARRON, URSULA. A comparison of dynamic tertiary and competition models for describing the fate of Listeria monocytogenes in Minas fresh cheese during refrigerated storage. FOOD MICROBIOLOGY, v. 79, p. 48-60, . Citações Web of Science: 3. (16/09346-5, 14/14891-7)

PIA, ARTHUR K. R.; PEREIRA, ANA P. M.; COSTA, RAMON A.; ALVARENGA, VERONICA O.; FREIRE, LUISA; CARLIN, FREDERIC; SANT'ANA, ANDERSON S.. The fate of Bacillus cereus and Geobacillus stearothermophilus during alkalization of cocoa as affected by alkali concentration and use of pre-roasted nibs. FOOD MICROBIOLOGY, v. 82, p. 99-106, . Citações Web of Science: 2. (16/21041-5, 14/12313-6)

CRUCELLO, ALINE; FURTADO, MARIANNA M.; CHAVES, MONYCA D. R.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Transcriptome sequencing reveals genes and adaptation pathways in Salmonella Typhimurium inoculated in four low water activity foods. FOOD MICROBIOLOGY, v. 82, p. 426-435, . Citações Web of Science: 3. (14/17387-8)

KAMIMURA, BRUNA A.; MAGNANI, MARCIANE; LUCIANO, WINNIE A.; CAMPAGNOLLO, FERNANDA B.; PIMENTEL, TATIANA C.; ALVARENGA, VERONICA O.; PELEGRINO, BEATRIZ O.; CRUZ, ADRIANO G.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Brazilian Artisanal Cheeses: An Overview of their Characteristics, Main Types and Regulatory Aspects. COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY, v. 18, n. 5, . Citações Web of Science: 0. (13/20456-9, 14/14891-7)

DO NASCIMENTO FONTES, JOSE ERALDO; RODRIGUEZ-CATURLA, MAGDEVIS YANET; SANT'ANA, ANDERSON S.; BARROS LOPES, THIAGO INACIO; MARSAIOLI, ANITA JOCELYNE. Foodomics and storage monitoring of three meat cuts by H-1 NMR. CONCEPTS IN MAGNETIC RESONANCE PART A, v. 47A, n. 2, . Citações Web of Science: 0. (14/25028-8, 18/07978-0)

KHANEGHAH, AMIN MOUSAVI; ABHARI, KHADIJEH; ES, ISMAIL; SOARES, MARIANA B.; OLIVEIRA, RODRIGO B. A.; HOSSEINI, HEDAYAT; REZAEI, MOHAMMAD; BALTHAZAR, CELSO F.; SILVA, RAMON; CRUZ, ADRIANO G.; et al. Interactions between probiotics and pathogenic microorganisms in hosts and foods: A review. TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, v. 95, p. 205-218, . Citações Web of Science: 0. (13/21544-9)

SOARES, MARIANA B.; ALMADA, CARINE N.; ALMADA, CAROLINE N.; MARTINEZ, RAFAEL C. R.; PEREIRA, ELIENE P. R.; BALTHAZAR, CELSO F.; CRUZ, ADRIANO G.; RANADHEERA, C. SENAKA; SANT'ANA, ANDERSON S.. Behavior of different Bacillus strains with claimed probiotic properties throughout processed cheese ({''}requeijao cremoso{''}) manufacturing and storage. International Journal of Food Microbiology, v. 307, . Citações Web of Science: 2. (13/21544-9)

HUNGARO, HUMBERTO M.; CATURLA, MAGDEVIS Y. R.; HORITA, CLAUDIA N.; FURTADO, MARIANNA M.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Blown pack spoilage in vacuum-packaged meat: A review on clostridia as causative agents, sources, detection methods, contributing factors and mitigation strategies. TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, v. 52, p. 123-138, . Citações Web of Science: 6. (13/27118-1, 14/25028-8)

RASTEGAR, HOSSEIN; SHOEIBI, SHAHRAM; YAZDANPANAH, HASSAN; AMIRAHMADI, MARYAM; KHANEGHAH, AMIN MOUSAVI; CAMPAGNOLLO, FERNANDA BOVO; SANT'ANA, ANDERSON S.. Removal of aflatoxin B-1 by roasting with lemon juice and/or citric acid in contaminated pistachio nuts. FOOD CONTROL, v. 71, p. 279-284, . Citações Web of Science: 30. (14/14891-7)

FREIRE, LUISA; GUERREIRO, TATIANE M.; CARAMES, ELEM T. S.; LOPES, LETICIA S.; ORLANDO, EDUARDO A.; PEREIRA, GIULIANO E.; LIMA PALLONE, JULIANA A.; CATHARINO, RODRIGO R.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Influence of Maturation Stages in Different Varieties of Wine Grapes (Vitis vinifera) on the Production of Ochratoxin A and Its Modified Forms by Aspergillus carbonarius and Aspergillus niger. Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 66, n. 33, p. 8824-8831, . Citações Web of Science: 3. (16/21041-5)

SCOLFORO, CARMELITA Z.; BAIRROS, JACQUELINE V.; REZENDE, ANA CAROLINA B.; SILVA, BEATRIZ S.; ALVES, ROBERTA B. T.; COSTA, DAIENE S.; ANDRADE, NELIO J.; SANT'ANA, ANDERSON S.; PENA, WILMER E. L.. Modeling the fate of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica in the pulp and on the outer rind of Canary melons (Cucumis melo (Indorus Group)). LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, v. 77, p. 290-297, . Citações Web of Science: 2. (13/19520-4)

PRADO-SILVA, LEONARDO; CADAVEZ, VASCO; GONZALES-BARRON, URSULA; REZENDE, ANA CAROLINA B.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Meta-analysis of the Effects of Sanitizing Treatments on Salmonella, Escherichia coli O157:H7, and Listeria monocytogenes Inactivation in Fresh Produce. Applied and Environmental Microbiology, v. 81, n. 23, p. 8008-8021, . Citações Web of Science: 16. (13/19520-4, 15/20223-0)

CAMPAGNOLLO, FERNANDA B.; FURTADO, MARIANNA M.; SILVA, BEATRIZ S.; MARGALHO, LARISSA P.; CARMINATI, JOYCE A.; SANT'ANA, ANDERSON S.; NASCIMENTO, MARISTELA S.. A quantitative risk assessment model for salmonellosis due to milk chocolate consumption in Brazil. FOOD CONTROL, v. 107, . Citações Web of Science: 0. (15/25641-4, 14/14891-7, 09/11406-2)

SOARES, MARIANA B.; SANTOS-JUNIOR, VALFREDO A.; TAVARES FILHO, E. R.; LOLLO, PABLO; MORATO, PRISCILA; AMAYA-FARFAN, JAIME; PEREIRA, ELIENE P. R.; BALTHAZAR, CELSO F.; CRUZ, ADRIANO G.; MARTINEZ, RAFAEL C. R.; et al. The Step of Incorporation of Bacillus coagulans GBI-30 6086 Into ``requeijao cremoso{''} Processed Cheese Does Not Affect Metabolic Homeostasis of Rats. FRONTIERS IN MICROBIOLOGY, v. 10, . Citações Web of Science: 0. (13/21544-9, 18/24540-8, 19/21188-4)

KAMIMURA, BRUNA A.; CABRAL, LUCELIA; NORONHA, MELLINE F.; BAPTISTA, RAFAELA C.; NASCIMENTO, HENRY M.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Amplicon sequencing reveals the bacterial diversity in milk, dairy premises and Serra da Canastra artisanal cheeses produced by three different farms. FOOD MICROBIOLOGY, v. 89, . Citações Web of Science: 1. (13/20456-9)

SANT'ANA, ANDERSON S.; BARBOSA, MATHEUS S.; DESTRO, MARIA TERESA; LANDGRAF, MARIZA; FRANCO, BERNADETTE D. G. M.. Growth potential of Salmonella spp. and Listeria monocytogenes in nine types of ready-to-eat vegetables stored at variable temperature conditions during shelf-life. International Journal of Food Microbiology, v. 157, n. 1, p. 52-58, . Citações Web of Science: 56. (07/54891-2)

PEREIRA, ANA PAULA M.; STELLARI, HENRIQUE A.; VILELA, LEONARDO F.; SCHWAN, ROSANE F.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Dynamics of Geobacillus stearothermophilus and Bacillus cereus spores inoculated in different time intervals during simulated cocoa beans fermentation. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, v. 120, . Citações Web of Science: 0. (14/12313-6)

SOARES, MARIANA B.; MARTINEZ, RAFAEL C. R.; PEREIRA, ELIENE P. R.; BALTHAZAR, CELSO F.; CRUZ, ADRIANO G.; SENAKA RANADHEERA, C.; SANT'ANA, ANDERSON S.. The resistance of Bacillus, Bifidobacterium, and Lactobacillus strains with claimed probiotic properties in different food matrices exposed to simulated gastrointestinal tract conditions. Food Research International, v. 125, . Citações Web of Science: 3. (13/21544-9)

FREIRE, LUISA; BRAGA, PATRICIA A. C.; FURTADO, MARIANNA M.; DELAFIORI, JEANY; DIAS-AUDIBERT, FLAVIA L.; PEREIRA, GIULIANO E.; REYES, FELIX G.; CATHARINO, RODRIGO R.; SANT'ANA, ANDERSON S.. From grape to wine: Fate of ochratoxin A during red, rose, and white winemaking process and the presence of ochratoxin derivatives in the final products. FOOD CONTROL, v. 113, . Citações Web of Science: 0. (16/21041-5, 19/05718-3)

BARNHILL, EMMALINE C.; CRUCELLO, ALINE; HOUSEROVA, DOMINIKA; KING, VALERIA M.; AMIN, SHIVAM V.; ROBERTS, JUSTIN T.; ZAMBRANO, MICHAEL E.; DEMEIS, JEFFREY D.; DAHMER, DONAVON J.; IJAZ, ZARA; et al. Characterization of novel small RNAs (sRNAs) contributing to the desiccation response of Salmonella enterica serovar Typhimurium. RNA BIOLOGY, v. 16, n. 11, . Citações Web of Science: 0. (15/19400-4, 14/17387-8)

SANT'ANA, ANDERSON S.; FRANCO, BERNADETTE D. G. M.; SCHAFFNER, DONALD W.. Risk of infection with Salmonella and Listeria monocytogenes due to consumption of ready-to-eat leafy vegetables in Brazil. FOOD CONTROL, v. 42, p. 1-8, . Citações Web of Science: 23. (07/54891-2, 07/54890-6)

OTEIZA, JUAN M.; KHANEGHAH, AMIN M.; CAMPAGNOLLO, FERNANDA B.; GRANATO, DANIEL; MAHMOUDI, MOHAMMAD R.; SANT'ANA, ANDERSON S.; GIANUZZI, LEDA. Influence of production on the presence of patulin and ochratoxin A in fruit juices and wines of Argentina. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, v. 80, p. 200-207, . Citações Web of Science: 27. (14/14891-7)

CAMPAGNOLLO, FERNANDA BOVO; GANEV, KARINA C.; KHANEGHAH, AMIN MOUSAVI; PORTELA, JESSICA B.; CRUZ, ADRIANO G.; GRANATO, DANIEL; CORASSIN, CARLOS H.; OLIVEIRA, CARLOS AUGUSTO F.; SANT'ANA, ANDERSON S.. The occurrence and effect of unit operations for dairy products processing on the fate of aflatoxin M-1: A review. FOOD CONTROL, v. 68, p. 310-329, . Citações Web of Science: 51. (14/14891-7)

PRADO-SILVA, LEONARDO; CADAVEZ, VASCO; GONZALES-BARRON, URSULA; REZENDE, ANA CAROLINA B.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Meta-analysis of the Effects of Sanitizing Treatments on Salmonella, Escherichia coli O157:H7, and Listeria monocytogenes Inactivation in Fresh Produce. Applied and Environmental Microbiology, v. 81, n. 23, p. 8008-8021, . Citações Web of Science: 16. (13/19520-4, 15/20223-0)

SANT'ANA, ANDERSON S.; LANDGRAF, MARIZA; DESTRO, MARIA TERESA; FRANCO, BERNADETTE D. G. M.. Prevalence and counts of Salmonella spp. in minimally processed vegetables in Sao Paulo, Brazil. FOOD MICROBIOLOGY, v. 28, n. 6, p. 1235-1237, . Citações Web of Science: 37. (07/54891-2, 07/54890-6)

SCOLFORO, CARMELITA Z.; BAIRROS, JACQUELINE V.; REZENDE, ANA CAROLINA B.; SILVA, BEATRIZ S.; ALVES, ROBERTA B. T.; COSTA, DAIENE S.; ANDRADE, NELIO J.; SANT'ANA, ANDERSON S.; PENA, WILMER E. L.. Modeling the fate of Listeria monocytogenes and Salmonella enterica in the pulp and on the outer rind of Canary melons (Cucumis melo (Indorus Group)). LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, v. 77, p. 290-297, . Citações Web of Science: 2. (13/19520-4)

REZENDE, ANA CAROLINA B.; CRUCELLO, JULIANA; MOREIRA, RAFAEL C.; SILVA, BEATRIZ S.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Incidence and growth of Salmonella enterica on the peel and pulp of avocado (Persea americana) and custard apple (Annona squamosa). International Journal of Food Microbiology, v. 235, p. 10-16, . Citações Web of Science: 4. (13/19520-4)

NORBERTO, ANA PAULA; MARMENTINI, REGIANE P.; CARVALHO, PRISCILLA H.; CAMPAGNOLLO, FERNANDA B.; TAKEDA, HUMBERTO H.; ALBERTE, TANIA M.; ROCHA, RAMON S.; CRUZ, ADRIANO G.; ALVARENGA, VERONICA O.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Impact of partial and total replacement of milk by water-soluble soybean extract on fermentation and growth parameters of kefir microorganisms. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, v. 93, p. 491-498, . Citações Web of Science: 2. (14/14891-7)

FREIRE, LUISA; GUERREIRO, TATIANE M.; CARAMES, ELEM T. S.; LOPES, LETICIA S.; ORLANDO, EDUARDO A.; PEREIRA, GIULIANO E.; LIMA PALLONE, JULIANA A.; CATHARINO, RODRIGO R.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Influence of Maturation Stages in Different Varieties of Wine Grapes (Vitis vinifera) on the Production of Ochratoxin A and Its Modified Forms by Aspergillus carbonarius and Aspergillus niger. Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 66, n. 33, p. 8824-8831, . Citações Web of Science: 3. (16/21041-5)

JESUS, ANA LAURA T.; FERNANDES, MEG S.; KAMIMURA, BRUNA A.; PRADO-SILVA, LEONARDO; SILVA, RAMON; ESMERINO, ERICK A.; CRUZ, ADRIANO G.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Growth potential of Listeria monocytogenes in probiotic cottage cheese formulations with reduced sodium content. Food Research International, v. 81, p. 180-187, . Citações Web of Science: 16. (13/20456-9)

MORASSI, LETICIA L. P.; BERNARDI, ANGELICA O.; AMARAL, ALEXANDRA L. P. M.; CHAVES, RAFAEL D.; SANTOS, JULIANA L. P.; COPETTI, MARINA V.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Fungi in cake production chain: Occurrence and evaluation of growth potential in different cake formulations during storage. Food Research International, v. 106, p. 141-148, . Citações Web of Science: 3. (14/03791-1)

VASCONCELOS, FELIPE M.; SILVA, HUGO L. A.; POSO, SARA M. V.; BARROSO, MARINA V.; LANZETTI, MANUELLA; ROCHA, RAMON S.; GRACA, JULIANA S.; ESMERINO, ERICK A.; FREITAS, MONICA Q.; SILVA, MARCIA C.; et al. Probiotic Prato cheese attenuates cigarette smoke-induced injuries in mice. Food Research International, v. 123, p. 697-703, . Citações Web of Science: 4. (16/12001-0)

KAMIMURA, BRUNA A.; MAGNANI, MARCIANE; LUCIANO, WINNIE A.; CAMPAGNOLLO, FERNANDA B.; PIMENTEL, TATIANA C.; ALVARENGA, VERONICA O.; PELEGRINO, BEATRIZ O.; CRUZ, ADRIANO G.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Brazilian Artisanal Cheeses: An Overview of their Characteristics, Main Types and Regulatory Aspects. COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY, v. 18, n. 5, . Citações Web of Science: 0. (13/20456-9, 14/14891-7)

KHANEGHAH, AMIN MOUSAVI; ABHARI, KHADIJEH; ES, ISMAIL; SOARES, MARIANA B.; OLIVEIRA, RODRIGO B. A.; HOSSEINI, HEDAYAT; REZAEI, MOHAMMAD; BALTHAZAR, CELSO F.; SILVA, RAMON; CRUZ, ADRIANO G.; et al. Interactions between probiotics and pathogenic microorganisms in hosts and foods: A review. TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, v. 95, p. 205-218, . Citações Web of Science: 0. (13/21544-9)

CAMPAGNOLLO, FERNANDA B.; FURTADO, MARIANNA M.; SILVA, BEATRIZ S.; MARGALHO, LARISSA P.; CARMINATI, JOYCE A.; SANT'ANA, ANDERSON S.; NASCIMENTO, MARISTELA S.. A quantitative risk assessment model for salmonellosis due to milk chocolate consumption in Brazil. FOOD CONTROL, v. 107, . Citações Web of Science: 0. (15/25641-4, 14/14891-7, 09/11406-2)

CADAVEZ, VASCO A. P.; CAMPAGNOLLO, FERNANDA B.; SILVA, ROSICLEIA A.; DUFFNER, CLARA M.; SCHAFFNER, DONALD W.; SANT'ANA, ANDERSON S.; GONZALES-BARRON, URSULA. A comparison of dynamic tertiary and competition models for describing the fate of Listeria monocytogenes in Minas fresh cheese during refrigerated storage. FOOD MICROBIOLOGY, v. 79, p. 48-60, . Citações Web of Science: 3. (16/09346-5, 14/14891-7)

PIA, ARTHUR K. R.; PEREIRA, ANA P. M.; COSTA, RAMON A.; ALVARENGA, VERONICA O.; FREIRE, LUISA; CARLIN, FREDERIC; SANT'ANA, ANDERSON S.. The fate of Bacillus cereus and Geobacillus stearothermophilus during alkalization of cocoa as affected by alkali concentration and use of pre-roasted nibs. FOOD MICROBIOLOGY, v. 82, p. 99-106, . Citações Web of Science: 2. (16/21041-5, 14/12313-6)

CRUCELLO, ALINE; FURTADO, MARIANNA M.; CHAVES, MONYCA D. R.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Transcriptome sequencing reveals genes and adaptation pathways in Salmonella Typhimurium inoculated in four low water activity foods. FOOD MICROBIOLOGY, v. 82, p. 426-435, . Citações Web of Science: 3. (14/17387-8)

SOARES, MARIANA B.; ALMADA, CARINE N.; ALMADA, CAROLINE N.; MARTINEZ, RAFAEL C. R.; PEREIRA, ELIENE P. R.; BALTHAZAR, CELSO F.; CRUZ, ADRIANO G.; RANADHEERA, C. SENAKA; SANT'ANA, ANDERSON S.. Behavior of different Bacillus strains with claimed probiotic properties throughout processed cheese ({''}requeijao cremoso{''}) manufacturing and storage. International Journal of Food Microbiology, v. 307, . Citações Web of Science: 2. (13/21544-9)

DO NASCIMENTO FONTES, JOSE ERALDO; RODRIGUEZ-CATURLA, MAGDEVIS YANET; SANT'ANA, ANDERSON S.; BARROS LOPES, THIAGO INACIO; MARSAIOLI, ANITA JOCELYNE. Foodomics and storage monitoring of three meat cuts by H-1 NMR. CONCEPTS IN MAGNETIC RESONANCE PART A, v. 47A, n. 2, . Citações Web of Science: 0. (14/25028-8, 18/07978-0)

SOARES, MARIANA B.; SANTOS-JUNIOR, VALFREDO A.; TAVARES FILHO, E. R.; LOLLO, PABLO; MORATO, PRISCILA; AMAYA-FARFAN, JAIME; PEREIRA, ELIENE P. R.; BALTHAZAR, CELSO F.; CRUZ, ADRIANO G.; MARTINEZ, RAFAEL C. R.; et al. The Step of Incorporation of Bacillus coagulans GBI-30 6086 Into ``requeijao cremoso{''} Processed Cheese Does Not Affect Metabolic Homeostasis of Rats. FRONTIERS IN MICROBIOLOGY, v. 10, . Citações Web of Science: 0. (13/21544-9, 18/24540-8, 19/21188-4)

KAMIMURA, BRUNA A.; CABRAL, LUCELIA; NORONHA, MELLINE F.; BAPTISTA, RAFAELA C.; NASCIMENTO, HENRY M.; SANT'ANA, ANDERSON S.. Amplicon sequencing reveals the bacterial diversity in milk, dairy premises and Serra da Canastra artisanal cheeses produced by three different farms. FOOD MICROBIOLOGY, v. 89, . Citações Web of Science: 1. (13/20456-9)

Publicações acadêmicas

(Referências obtidas automaticamente das Instituições de Ensino e Pesquisa do Estado de São Paulo)

SOARES, Mariana Batista. Avaliação da sobrevivência de esporos de Bacillus sp. probióticos em matrizes alimentares e seus efeitos à saúde. Tese (Doutorado) -  Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos.  (13/21544-9

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