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(Referência obtida automaticamente do Web of Science, por meio da informação sobre o financiamento pela FAPESP e o número do processo correspondente, incluída na publicação pelos autores.)

Stagnant Effective Thermal Conductivity of Agro-Industrial Residues for Solid-State Fermentation

Texto completo
Autor(es):
Casciatori, Fernanda Perpetua [1] ; Laurentino, Carmem Lucia [1] ; Magdaleno Lopes, Karen Christine [1] ; de Souza, Andre Goncalves [1] ; Thomeo, Joao Claudio [1]
Número total de Autores: 5
Afiliação do(s) autor(es):
[1] Univ Estadual Paulista UNESP, Inst Biociencias Letras & Ciencias Exatas, Dept Engn & Tecnol Alimentos, Sao Jose Do Rio Preto, SP - Brazil
Número total de Afiliações: 1
Tipo de documento: Artigo Científico
Fonte: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES; v. 16, n. 7, p. 1578-1593, OCT 3 2013.
Citações Web of Science: 8
Resumo

The stagnant effective thermal conductivities (K-0) of sugar cane bagasse (SCB), wheat bran (WB), orange pulp and peel (OPP) and their combination (weight proportion 1:2:2 SCB/OPP/WB) were obtained using the line heat source method. These solid materials were applied to pectinase production via solid-state fermentation. The moisture content ranged from 4 to 80% (w.b.). A conduction mechanism through the porous media was observed, along with conduction through a liquid film and contact thermal resistance between the samples and the probe. K-0 was low for intermediate moisture contents and approached the molecular conductivity of water for high moisture contents. (AU)

Processo FAPESP: 08/55736-3 - Obtenção de parâmetros térmicos de engenharia para simulação e projeto de biorreatores de fermentação em estado sólido em leito fixo
Beneficiário:Fernanda Perpétua Casciatori
Linha de fomento: Bolsas no Brasil - Mestrado