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Adibe Luiz Abdalla

CV Lattes ResearcherID ORCID


Universidade de São Paulo (USP). Centro de Energia Nuclear na Agricultura (CENA)  (Instituição-sede da última proposta de pesquisa)
País de origem: Brasil

Associate Professor of the University of São Paulo, with undergraduate studies in Agronomy and graduate studies in Animal Nutrition and Use of Nuclear Techniques in Mineral Metabolism in Ruminants. Post-doc studies of whole crop products for dairy cows at Reading University (UK) and Researcher scholar at UC Davis (USA). Since 1985, researcher at CENA/USP in the area of nuclear and related techniques in agricultural productivity studies. Consultant for the International Atomic Energy Agency and ad hoc consultant of FAPESP, CNPq, EMBRAPA and PADCT-MIC. Have experience in animal science with an emphasis in animal feed assessment, quantification and qualification of bioactive molecules and nutritional strategies for sustainable production of ruminants and food security: - use of radiotracers in body composition (3H), bioavailability and mineral metabolism in livestock (32P, 45Ca), radioimmunoassay (125I); - in vitro gas production (syringes and transducer) to evaluate co-products, tanniniferous plants and plant secondary metabolites as modifiers of ruminal fermentation; - use of tracers for quantifying the ruminal microbial mass (15N and purine derivatives) and diet constituent ( 13C and 15N); - in vivo quantification of enteric methane production (chambers and SF6 tracer) in studies of strategies to increase the sustainable and secure production of ruminants. (Fonte: Currículo Lattes)

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Palavras-chave utilizadas pelo pesquisador
Adubação Aflatoxina B1 Aflatoxinas Agronomia Agropecuária Alagoas Alimentação animal Alimentos para animais Análise de alimentos Animais herbívoros Antioxidantes Aplicações de Radioisótopos Avaliação nutricional animal Biodiesel Biofortificação Biogás Biomarcadores Biomassa Bovinocultura leiteira Bovinos de corte Brachiaria Caatinga Cajanus Capim braquiarão Características de carcaça Carcaça Carnes e derivados Caroço de algodão Cevada Ciência e Tecnologia de Alimentos Ciências Agrárias Comportamento alimentar Composição isotópica Compostos bioativos Consumo de matéria seca Consumo Cromatografia líquida de alta eficiência Desenvolvimento territorial Dieta animal Digestibilidade Eficiência Emissão de gases Engenharia Nuclear Engenharia de Alimentos Engenharias Ésteres de forbol Eventos científicos e de divulgação Fermentação ruminal Forragem Forragicultura Gases do efeito estufa Gossipol Intercâmbio de pesquisadores Interdisciplinar Isótopos estáveis Legumes Leguminosas forrageiras Leite Leucena Leveduras Macrotiloma Manejo animal Medicina Veterinária Preventiva Medicina Veterinária Meio ambiente Metabolismo animal Metano entérico Metano Metanogênese Micotoxinas Microbioma gastrointestinal Moléculas bioativas Mudança climática Nitrogênio Nutrição animal Nutrição e Alimentação Animal Oreochromis niloticus Ovinos Óxido de crômio Pastagens e Forragicultura Pastagens Pecuária sustentável Pecuária Perfil metabólico Período pós-parto Políticas públicas Polpa cítrica Práticas sociais Prevenção e mitigação Probióticos Produção Animal Produção animal Produção sustentável Qualidade Radionuclídeo Recursos naturais Reprodução animal Reuniões científicas Ricina Rúmen Ruminantes Saccharomyces cerevisiae Secas Segurança alimentar Selênio Síntese orgânica Sistema de pastagem Sistema digestório Sistemas de produção integrados Sistemas de produção Subprodutos Suplementação Sustentabilidade Tanino Taninos Técnicas in vitro Tilápia-do-Nilo Vacas leiteiras Valor nutritivo Zootecnia
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