Busca avançada
Ano de início
Entree

William Gustavo Sganzerla

CV Lattes ORCID


Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)  (Instituição Sede da última proposta de pesquisa)
País de origem: Brasil

I hold a BSc in Chemical Engineering (2015 2019) and a PhD in Food Engineering (2020 2023). Currently, I am working as Project Manager at VORN Bioenergy GmbH (Regensburg, Germany) and I am a part-time PhD candidate at the University of Cádiz (UCA, Spain). My expertise lies in the fields of techno-economic analysis, biomass pretreatment, anaerobic digestion, and bioenergy recovery. My research interests shifted towards the valorization of agri-food by-products for bioenergy production within the biorefinery concept. I am dedicated to proposing innovative and sustainable alternatives to produce bioenergy and value-added bioproducts from biomass by-products, focusing on techno-economic parameters and mitigation of greenhouse gas emissions. My research background brings a unique perspective to the task of pushing the boundaries of knowledge and exploring novel avenues that contribute to sustainable practices and the development of greener technologies. I have authored and published over 70 papers in peer-reviewed scientific journals, in addition to holding three patents in the field of by-products valorization. (Fonte: Currículo Lattes)

Matéria(s) publicada(s) no Pesquisa para Inovação FAPESP sobre o(a) pesquisador(a):
Biogás produzido com bagaço de maçã pode minimizar o uso de combustível fóssil na indústria 
Matéria(s) publicada(s) na Agência FAPESP sobre o(a) pesquisador(a)
Matéria(s) publicada(s) em Outras Mídias (0 total):
Mais itensMenos itens
VEICULO: TITULO (DATA)
VEICULO: TITULO (DATA)
Bolsas no país
Bolsas no Exterior
Apoio FAPESP em números * Quantidades atualizadas em 17/02/2024
Colaboradores mais frequentes em auxílios e bolsas FAPESP
Contate o Pesquisador

Serviço temporariamente indisponível

Palavras-chave utilizadas pelo pesquisador
Por favor, reporte erros na informação da página do pesquisador utilizando este formulário.
X

Reporte um problema na página


Detalhes do problema: