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(Referência obtida automaticamente do Web of Science, por meio da informação sobre o financiamento pela FAPESP e o número do processo correspondente, incluída na publicação pelos autores.)

Vitrification with Glutamine Improves Maturation Rate of Vitrified/Warmed Immature Bovine Oocytes

Texto completo
Autor(es):
Yamada, C. [1] ; Feitosa, W. B. [1] ; Simoes, R. [1] ; Nicacio, A. C. [1] ; Mendes, C. M. [1] ; Assumpcao, M. E. O. A. [1] ; Visintin, J. A. [1]
Número total de Autores: 7
Afiliação do(s) autor(es):
[1] Univ Sao Paulo, Dept Anim Reprod, Coll Vet Med & Anim Sci, BR-05508270 Sao Paulo - Brazil
Número total de Afiliações: 1
Tipo de documento: Artigo Científico
Fonte: REPRODUCTION IN DOMESTIC ANIMALS; v. 46, n. 1, p. 173-176, FEB 2011.
Citações Web of Science: 4
Resumo

Contents The current study examined the protective effects of l-glutamine and cytochalasin B during vitrification of immature bovine oocytes. Oocyte vitrification solution (PBS supplemented with 10% FCS, 25% EG, 25% DMSO and 0.5 m trehalose) was the vitrification control. Treatments were the addition of 7 mu g/ml cytochalasin B, 80 mm glutamine or both cytochalasin and glutaminine for 30 s. After warming, oocytes were matured in vitro for 24 h, fixed and stained with Hoechst (33342) for nuclear maturation evaluation. l-glutamine improved the vitrified/warmed immature bovine oocytes viability (32.8%), increasing the nuclear maturation rates compared to other treatments and the no treatment vitrified control (17.4%). There was, however, no effect of cytochalasin B on in vitro maturation (14.4%). (AU)

Processo FAPESP: 03/08543-1 - Criopreservação de oócitos bovinos pela vitrificação
Beneficiário:Claudia Yamada
Modalidade de apoio: Bolsas no Brasil - Mestrado