Busca avançada
Ano de início
Entree
(Referência obtida automaticamente do Web of Science, por meio da informação sobre o financiamento pela FAPESP e o número do processo correspondente, incluída na publicação pelos autores.)

Stability of antioxidants vitamins in bee pollen samples

Texto completo
Autor(es):
Pereira de Melo, Illana Louise [1] ; de Almeida-Muradian, Ligia Bicudo [1]
Número total de Autores: 2
Afiliação do(s) autor(es):
[1] Univ Sao Paulo, Fac Ciencias Farmaceut, BR-05508900 Sao Paulo - Brazil
Número total de Afiliações: 1
Tipo de documento: Artigo Científico
Fonte: Química Nova; v. 33, n. 3, p. 514-518, 2010.
Citações Web of Science: 12
Resumo

This study evaluated the stability of vitamins C, E and β-carotene in six samples of bee pollen after their process, and in a one-year period of storage. After the pollen's process, there was a 67.1% increase for vitamin C (p <0.05), an 18.7% loss for vitamin E and 15.6% for β-carotene. Storage in freezer was the most efficient condition for the vitamins conservation; the loss in storage at room temperature (exposed or protected from light) was similar. Vitamin E appears to be better preserved during storage when compared to vitamin C and β-carotene. (AU)

Processo FAPESP: 06/59187-9 - Avaliacao da estabilidade das vitaminas antioxidantes em amostras de polen apicola desidratado.
Beneficiário:Ligia Bicudo de Almeida Muradian
Modalidade de apoio: Auxílio à Pesquisa - Regular