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(Referência obtida automaticamente do Web of Science, por meio da informação sobre o financiamento pela FAPESP e o número do processo correspondente, incluída na publicação pelos autores.)

Determination of carbamate pesticide in food using a biosensor based on reduced graphene oxide and acetylcholinesterase enzyme

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Autor(es):
da Silva, Martin K. L. [1] ; Vanzela, Heloisa C. [1] ; Defavari, Lucas M. [1] ; Cesarino, Ivana [1]
Número total de Autores: 4
Afiliação do(s) autor(es):
[1] Sao Paulo State Univ, UNESP, Sch Agr, Botucatu, SP - Brazil
Número total de Afiliações: 1
Tipo de documento: Artigo Científico
Fonte: SENSORS AND ACTUATORS B-CHEMICAL; v. 277, p. 555-561, DEC 20 2018.
Citações Web of Science: 4
Resumo

Food safety is a major concern for human health and wellbeing all over the world. A novel and sensitive biosensor based on reduced graphene oxide (rGO) and the enzyme acetylcholinesterase (AChE) was developed and applied for the detection of carbaryl in food samples. The glassy carbon/rGO/AChE biosensor was characterized morphologically and electrochemically using scanning electron microscopy and cyclic voltammetry/electrochemical impedance spectroscopy, respectively. Optimum differential pulse voltammetry conditions led to a nanomolar detection limit, and determination of carbaryl in tomato was achieved. (AU)

Processo FAPESP: 15/02136-2 - Desenvolvimento de materiais avançados baseados em grafeno e nanopartículas metálicas para a análise de antibióticos em efluentes
Beneficiário:Ivana Cesarino
Modalidade de apoio: Auxílio à Pesquisa - Regular