Busca avançada
Ano de início
Entree


Nickel Influences Urease Activity and Calcium Distribution in Tomato Fruits

Texto completo
Autor(es):
Macedo, Fernando Giovannetti ; Montanha, Gabriel Sgarbiero ; Pereira de Carvalho, Hudson Wallace ; de Melo, Wanderley Jose
Número total de Autores: 4
Tipo de documento: Artigo Científico
Fonte: ACS AGRICULTURAL SCIENCE & TECHNOLOGY; v. 1, n. 1, p. 6-pg., 2021-02-19.
Resumo

In this study, we aimed to shed light on the effects of the Ni-Ca interaction on the activity of the urease enzyme and the incidence of blossom end rot (BER) in tomato (Solanum lycopersicum) fruits. Therefore, Micro-Tom tomato plants were grown under different levels of Ni (0.0 and 1.0 mg dm(-3)) and Ca2+ (0.35 and 0.70 g dm(-3)), both alone and in combination. Increased yields and urease activity, as well as inhibition of the incidence of BER, were observed for tomato fruits grown with Ni, even under low Ca availability (0.35 g dm(-3)). In addition, a microprobe X-ray fluorescence spectroscopy characterization of the distal part of the fruits revealed a sharp decrease in Ca content in the fruits that present BER symptoms. (AU)

Processo FAPESP: 20/07721-9 - Caracterização elementar e molecular das proteínas de reserva durante o desenvolvimento de sementes de soja: uma estratégia para aumentar a quantidade e qualidade proteica
Beneficiário:Gabriel Sgarbiero Montanha
Modalidade de apoio: Bolsas no Brasil - Doutorado Direto
Processo FAPESP: 15/23927-8 - Interação Ni x Ca no controle da podridão apical do tomateiro
Beneficiário:Fernando Giovannetti de Macedo
Modalidade de apoio: Bolsas no Brasil - Pós-Doutorado
Processo FAPESP: 15/19121-8 - EMU concedido no processo 2015/05942-0: sistema de microfluorescência de Raios X
Beneficiário:Hudson Wallace Pereira de Carvalho
Modalidade de apoio: Auxílio à Pesquisa - Programa Equipamentos Multiusuários