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(Referência obtida automaticamente do Web of Science, por meio da informação sobre o financiamento pela FAPESP e o número do processo correspondente, incluída na publicação pelos autores.)

Iron(III) chloride catalyzed glycosylation of peracylated sugars with allyl/alkynyl alcohols

Texto completo
Autor(es):
Narayanaperumal, Senthil [1] ; da Silva, Rodrigo Cesar [1] ; Monteiro, Julia L. [1] ; Correa, Arlene G. [1] ; Paixao, Marcio W. [1]
Número total de Autores: 5
Afiliação do(s) autor(es):
[1] Univ Fed Sao Carlos, Dept Quim, BR-13565905 Sao Carlos, SP - Brazil
Número total de Afiliações: 1
Tipo de documento: Artigo Científico
Fonte: Journal of the Brazilian Chemical Society; v. 23, n. 11, p. 1982-1988, NOV 2012.
Citações Web of Science: 2
Resumo

In this work, the use of ferric chloride as an efficient catalyst in glycosylation reactions of sugars in the presence of allyl and alkynyl alcohols is described. The corresponding glycosides were obtained with moderate to good yields. This new procedure presented greater selectivity when compared to classic methods found in the literature. Principal features of this simple method include non-hazardous reaction conditions, low-catalyst loading, good yields and high anomeric selectivity. (AU)

Processo FAPESP: 09/07281-0 - Organocatálise assimétrica: preparação de novos organocatalisadores e desenvolvimento de novas metodologias
Beneficiário:Márcio Weber Paixão
Modalidade de apoio: Auxílio à Pesquisa - Jovens Pesquisadores