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(Referência obtida automaticamente do Web of Science, por meio da informação sobre o financiamento pela FAPESP e o número do processo correspondente, incluída na publicação pelos autores.)

Impact of ground soybean and starch levels on the quality of meat from feedlot young Nellore bulls

Texto completo
Autor(es):
Rossi, L. G. ; Fiorentini, G. ; Jose Neto, A. ; Vieira, B. R. ; Malheiros, E. B. ; Borghi, T. H. ; Berchielli, T. T.
Número total de Autores: 7
Tipo de documento: Artigo Científico
Fonte: MEAT SCIENCE; v. 122, p. 1-6, DEC 2016.
Citações Web of Science: 1
Resumo

Twenty-eight young Nellore bulls (395 +/- 32 kg initial body weight) were assigned to a completely randomized design (2 x 2 factorial design with 7 animals per treatment) to evaluate effects on the quality of meat. Diet treatments consisted of high (about 25%) or low (about 16%) starch levels, with or without ground soybean addition. Shear force was decreased in the meat from animals fed a low-starch diet (P = 0.0016). Meat from animals fed a high-starch diet had increased total concentrations of unsaturated (P = 0.0029) and monounsaturated fatty acids (P = 0.0253). Polyunsaturated fatty acid content increased in the meat from animals fed a diet containing soybean (P = 0.0121). High starch diets (>25%) decreased the concentration of saturated fatty acids and increased the amount of unsaturated fatty acids in the meat from young Nellore bulls. (C) 2016 Elsevier Ltd. All rights reserved. (AU)

Processo FAPESP: 11/00060-8 - Balanço de gases de efeito estufa e estratégias de mitigação em pastos de Brachiaria submetidos a diferentes manejos
Beneficiário:Telma Teresinha Berchielli
Modalidade de apoio: Auxílio à Pesquisa - Temático
Processo FAPESP: 13/02418-2 - Estudo meta-analítico das respostas da adição de fontes lipídicas na qualidade da carne de bovinos de corte terminados em pasto ou confinamento
Beneficiário:Giovani Fiorentini
Modalidade de apoio: Bolsas no Brasil - Pós-Doutorado