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(Referência obtida automaticamente do Web of Science, por meio da informação sobre o financiamento pela FAPESP e o número do processo correspondente, incluída na publicação pelos autores.)

Dielectric Properties of Infant Formulae, Human Milk and Whole and Low-Fat Cow Milk Relevant for Microwave Heating

Texto completo
Autor(es):
Leite, Juliana A. S. [1, 2] ; Quintal, Virginia S. [3] ; Tadini, Carmen C. [1, 2]
Número total de Autores: 3
Afiliação do(s) autor(es):
[1] Univ Sao Paulo, Food Res Ctr FoRC NAPAN, Sao Paulo, SP - Brazil
[2] Univ Sao Paulo, Dept Chem Engn, Escola Politecn, Main Campus, Av Prof Luciano Gualberto, Trav 3, 380, BR-05508010 Sao Paulo, SP - Brazil
[3] Univ Sao Paulo, Univ Hosp, Human Milk Bank, Main Campus, Sao Paulo, SP - Brazil
Número total de Afiliações: 3
Tipo de documento: Artigo Científico
Fonte: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING; v. 15, n. 5-6 MAY 2019.
Citações Web of Science: 1
Resumo

The dielectric properties of three different reconstituted infant formulae, human milk, as well as, whole and low-fat pasteurized cow milk were measured at temperature interval from (5 to 70)degrees C and at frequency of 2450 MHz. The dependency of the dielectric properties with temperature is presented. The values of penetration depth were determined and can be used to estimate the ideal bottle-feeding or container diameter to use in a domestic microwave oven or specific microwave equipment to pasteurize human milk in Human Milk Banks (HMB). (AU)

Processo FAPESP: 13/07914-8 - FoRC - Centro de Pesquisa em Alimentos
Beneficiário:Bernadette Dora Gombossy de Melo Franco
Modalidade de apoio: Auxílio à Pesquisa - Centros de Pesquisa, Inovação e Difusão - CEPIDs
Processo FAPESP: 12/04073-0 - Determinação experimental de propriedades dielétricas de alimentos líquidos e pastosos visando o tratamento térmico contínuo por tecnologia de micro-ondas
Beneficiário:Carmen Cecilia Tadini
Modalidade de apoio: Auxílio à Pesquisa - Regular