Busca avançada
Ano de início
Entree
(Referência obtida automaticamente do Web of Science, por meio da informação sobre o financiamento pela FAPESP e o número do processo correspondente, incluída na publicação pelos autores.)

Use of experimental design and effective mobility calculations to develop a method for the determination of antimicrobials by capillary electrophoresis

Texto completo
Autor(es):
Vargas Mamani, Monica Cecilia [1] ; Amaya-Farfan, Jaime [2] ; Reyes Reyes, Felix Guillermo [3] ; Fracassi da Silva, Jose Alberto [1] ; Rath, Susanne [1]
Número total de Autores: 5
Afiliação do(s) autor(es):
[1] Univ Estadual Campinas, Inst Chem, Dept Analyt Chem, BR-13084971 Campinas, SP - Brazil
[2] Univ Estadual Campinas, Dept Food & Nutr, BR-13083862 Campinas, SP - Brazil
[3] Univ Estadual Campinas, Dept Food Sci, BR-13083862 Campinas, SP - Brazil
Número total de Afiliações: 3
Tipo de documento: Artigo Científico
Fonte: Talanta; v. 76, n. 5, p. 1006-1014, SEP 15 2008.
Citações Web of Science: 20
Resumo

A capillary zone electrophoresis (CZE) method for the determination Of Chloramphenicol (CLP), danofloxacin (DANO), ciprofloxacin (CIPRO), enrofloxacin (ENRC), sulfamethazine (SMZ), sulfaquinoxaline (SQX) and sulfamethoxazole (SMX) is described. For the development. the effective mobilities were estimated and a central composite design was performed. The method was in-house validated for CLP. CIPRO, ENRO and SMX determination in pharmaceuticals. In comparison with the HPLC method recommended by the United States Pharmacopoeia, this CZE method exhibited the same performance, with the advantage that seven different antimicrobials in pharmaceutical formulations could be simultaneously determined. (C) 2008 Elsevier B.V. All rights reserved. (AU)

Processo FAPESP: 04/07312-9 - Residuos de antimicrobianos em alimentos:oxitetraciclina e acido oxolinico em peixes.
Beneficiário:Susanne Rath
Modalidade de apoio: Auxílio à Pesquisa - Regular
Processo FAPESP: 01/14072-6 - Resíduos de antimicrobianos em alimentos: enrofloxacina em carne de frango
Beneficiário:Susanne Rath
Modalidade de apoio: Auxílio à Pesquisa - Regular