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(Referência obtida automaticamente do Web of Science, por meio da informação sobre o financiamento pela FAPESP e o número do processo correspondente, incluída na publicação pelos autores.)

Improved adsorption-desorption extraction applied to the partial characterization of the antilisterial bacteriocin produced by Carnobacterium maltaromaticum C2

Texto completo
Autor(es):
Tulini, F. L. [1] ; de Martinis, E. C. P. [1]
Número total de Autores: 2
Afiliação do(s) autor(es):
[1] Univ Sao Paulo, Fac Ciencias Farmaceut Ribeirao Preto, Dept Anal Clin Toxicol & Bromatol, BR-14040903 Sao Paulo - Brazil
Número total de Afiliações: 1
Tipo de documento: Artigo Científico
Fonte: Brazilian Journal of Microbiology; v. 41, n. 2, p. 493-496, APR-JUN 2010.
Citações Web of Science: 3
Resumo

Bacteriocins are ribosomally produced peptides useful for food biopreservation. An improved adsorption-desorption process is proposed for the partial purification of the bacteriocin produced by the fish isolate Carnobacterium maltaromaticum C2. Analyzis of extract by SDS-PAGE indicated this method may offer an alternative to improve the yield of purification of bacteriocins. (AU)

Processo FAPESP: 07/50236-0 - Purificação e caracterização parcial da bacteriocina produzida por Carnobacterium piscicola C2, isolado de peixe defumado brasileiro (surubim [Pseudoplatystoma sp.])
Beneficiário:Fabricio Luiz Tulini
Modalidade de apoio: Bolsas no Brasil - Iniciação Científica