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Recent Advances in the Processing of Agri-food By-products by Subcritical Water

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Autor(es):
Costa, Josiel Martins ; Strieder, Monique Martins ; Saldana, Marleny D. A. ; Rostagno, Mauricio Ariel ; Forster-Carneiro, Tania
Número total de Autores: 5
Tipo de documento: Artigo Científico
Fonte: Food and Bioprocess Technology; v. N/A, p. 20-pg., 2023-04-01.
Resumo

The improper disposal of by-products from the agri-food industry raises global economic concerns. Therefore, proper management, development, and optimization of promising technologies like subcritical water processing can improve extraction and hydrolysis from by-products. Subcritical water acts as an acid catalyst, hydrolyzing by-products. Different residues from agri-food chains, such as pomace, peel, husk, seed, and straw have been used to obtain products, such as sugars, amino acids, phenolic compounds, pectin, and others. Furthermore, combining subcritical water with other technologies such as microwave, high-intensity ultrasound, and pulsed electric field can increase process efficiency, and promote sustainable economy. Therefore, this review addresses advances and trends in the role of subcritical water technology in treating by-product from the agri-food industry. By optimizing process variables (temperature, pressure, time, flow rate, and modifiers), hydrolysis and extraction of compounds can be maximized, minimizing degradation. Patents in the last five years have demonstrated the industry interest in subcritical water technology with high application prospects. (AU)

Processo FAPESP: 18/14582-5 - Desenvolvimento de um sistema bidimensional de extração, separação e análise para avaliação da bioatividade de fitoquímicos
Beneficiário:Maurício Ariel Rostagno
Modalidade de apoio: Auxílio à Pesquisa - Jovens Pesquisadores - Fase 2
Processo FAPESP: 18/14938-4 - Waste2energy: integração das tecnologias supercrítica e digestão anaeróbia através de um sistema automatizado para produção de precursores de biocombustíveis
Beneficiário:Tânia Forster Carneiro
Modalidade de apoio: Auxílio à Pesquisa - Jovens Pesquisadores - Fase 2
Processo FAPESP: 21/12264-9 - Avaliação técnico-econômica do acoplamento de tecnologias emergentes e de solventes verdes ao sistema bidimensional de extração, separação e análise para obtenção de composto fenólicos de resíduos da indústria de café e de bebidas vegetais
Beneficiário:Monique Martins Strieder
Modalidade de apoio: Bolsas no Brasil - Pós-Doutorado
Processo FAPESP: 21/03950-6 - Hidrólise subcrítica e digestão anaeróbia para produção de açucares e biogás a partir do bagaço de maçã proveniente do processamento de suco
Beneficiário:Josiel Martins Costa
Modalidade de apoio: Bolsas no Brasil - Pós-Doutorado