Full text | |
Author(s): |
Andréa Carla Celotto
[1]
;
Daniela Zaupa Nazario
[2]
;
Marcela de Almeida Spessoto
[3]
;
Carlos Henrique Gomes Martins
[4]
;
Wilson Roberto Cunha
[5]
Total Authors: 5
|
Affiliation: | [1] Universidade de Franca. Núcleo de Pesquisa em Ciências Exatas e Tecnológicas - Brasil
[2] Universidade de Franca. Núcleo de Pesquisa em Ciências Exatas e Tecnológicas - Brasil
[3] Universidade de Franca. Núcleo de Pesquisa em Ciências Exatas e Tecnológicas - Brasil
[4] Universidade de Franca. Núcleo de Pesquisa em Ciências Exatas e Tecnológicas - Brasil
[5] Universidade de Franca. Núcleo de Pesquisa em Ciências Exatas e Tecnológicas - Brasil
Total Affiliations: 5
|
Document type: | Journal article |
Source: | Brazilian Journal of Microbiology; v. 34, n. 4, p. 339-340, 2003-12-00. |
Abstract | |
The antimicrobial activity of nine crude extracts of three Miconia species (M. albicans, M. rubiginosa and M. stenostachya) was tested against eleven selected microorganisms: Staphylococcus aureus, Staphylococcus saprophyticus, Proteus mirabilis, Escherichia coli, Enterococcus faecalis, Shigella flexneri, Klebsiella pneumoniae, Salmonella sp, Pseudomonas aeruginosa, Streptococcus agalactiae and Candida albicans. The results of the test showed that three extracts had some antimicrobial activity by well diffusion method. The ethanol extracts of Miconia albicans and Miconia rubiginosa were the most active. (AU) |