Advanced search
Start date
Betweenand

Intellectual Property

Filed Patent Applications: 1693 since 1990
List by IPC

SEÇÃO A23 — ALIMENTOS OU PRODUTOS ALIMENTÍCIOS; SEU BENEFICIAMENTO, NÃO ABRANGIDO POR OUTRAS CLASSES

PROCESSO DE OBTENÇÃO DE COMPOSIÇÕES NUTRACÊUTICAS E COMPOSIÇÕES NUTRACÊUTICAS ASSIM OBTIDAS

INPI
PCT/BR2021/050524
IPC A23L 33/10 C07F 9/38
Filing date November 2021, 29
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Antonio Jose De Almeida Meirelles; Ariel Antonio Campos Toledo Hijo; Robin Don Rogers; Gabriela Gurau
FAPESP's process
16/24461-5 - Synthesis, characterization and application of ionic liquids by using fatty acids, choline and phosphoethanolamine in the food and biopharmaceuticals industries
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Scholarships in Brazil - Doctorate
Grantee: Ariel Antonio Campos Toledo Hijo Principal Investigator: Antonio José de Almeida Meirelles

PROCESSO DE PRODUÇÃO DE EXTRATO HIDROSSOLÚVEL DE SOJA E EXTRATO HIDROSSOLÚVEL DE SOJA ENRIQUECIDO

INPI
BR102021010488-0
IPC A23J 3/34 A23J 3/16
Filing date May 2021, 28
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Camila Benedetti Penha; Louise Emy Kurozawa
FAPESP's process
17/16835-5 - Integrated processes for adding value to soymilk and okara
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Regular Research Grants
Grantee: Louise Emy Kurozawa Principal Investigator: Louise Emy Kurozawa

PROCESSO DE OBTENÇÃO DE COMPOSIÇÕES NUTRACÊUTICAS E COMPOSIÇÕES NUTRACÊUTICAS ASSIM OBTIDAS

INPI
BR1020200269747
IPC A23L 33/10 C07F 9/38
Filing date December 2020, 29
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Robin Don Rogers; Ariel Antonio Campos Toledo Hijo; Antonio Jose De Almeida Meirelles; Gabriela Gurau
FAPESP's process
16/24461-5 - Synthesis, characterization and application of ionic liquids by using fatty acids, choline and phosphoethanolamine in the food and biopharmaceuticals industries
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Scholarships in Brazil - Doctorate
Grantee: Ariel Antonio Campos Toledo Hijo Principal Investigator: Antonio José de Almeida Meirelles

NANOFIBRILLATED CELLULOSE EMULSION, EMULSIFICATION PROCESS, USE OF CATIONIC NANOFIBRILLATED CELLULOSE AND USE OF EMULSION

INPI
PCT/BR2020/050249
IPC C08B 1/00 C08B 15/00 B01F 17/00 D21H 11/12 D21C 9/00 A23L 29/262
Filing date July 2020, 07
Applicant; Universidade estadual de Campinas - UNICAMP Centro Nacional de Pesquisa em Energia e Materiais
Inventor(s) Watson Loh; Juliana Bernandes; Caroline Ezequiel de Paulo da Silva; Michael Kam Chiu Tam
FAPESP's process
16/04514-7 - Cellulose nanoparticles as rheology modifiers for complex fluids
Ministério da Ciência, Tecnologia e Inovação (Brasil). Centro Nacional de Pesquisa em Energia e Materiais (CNPEM)
Program for Research on Bioenergy (BIOEN) - Regular Program Grants
Grantee: Juliana da Silva Bernardes Principal Investigator: Juliana da Silva Bernardes

COMPOSIÇÃO DE ESPESSANTES ALIMENTARES

INPI
BR1020200129457
IPC A23L 29/212 A23L 29/20 A23L 29/238 A23L 29/269
Filing date June 2020, 24
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Jorge Miguel Magalhães Vieira; Rosiane Lopes Da Cunha
FAPESP's process
16/05448-8 - Relationship rheology-functionality in thickeners formulations to dysphagia pacients
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Regular Research Grants
Grantee: Rosiane Lopes da Cunha Principal Investigator: Rosiane Lopes da Cunha

COMPOSIÇÃO DE ORGANOGÉIS/OLEOGÉIS BASEADOS EM COMBINAÇÕES DE CERAS E ÓLEOS VEGETAIS

INPI
BR1020190272384
IPC A23D 9/00 A23D 9/007 C08L 91/06
Filing date December 2019, 19
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) ROSIANE LOPES DA CUNHA / PAULA KIYOMI OKURO / NOADIA GENUARIO BARROSO
FAPESP's process
11/06083-0 - Emulsification by microchannels
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Regular Research Grants
Grantee: Rosiane Lopes da Cunha Principal Investigator: Rosiane Lopes da Cunha
16/05448-8 - Relationship rheology-functionality in thickeners formulations to dysphagia pacients
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Regular Research Grants
Grantee: Rosiane Lopes da Cunha Principal Investigator: Rosiane Lopes da Cunha
15/24912-4 - THE ROLE OF CONTINUOUS PHASE AND STRUCTURING AGENT IN ORGANOGEL FORMATION FOR FOOD APPLICATIONS
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Scholarships in Brazil - Doctorate
Grantee: Paula Kiyomi Okuro Principal Investigator: Rosiane Lopes da Cunha
16/10277-8 - Formulation-depending parameters on the mechanical,thermal and rheological properties of lecithin-based oleogels
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Scholarships abroad - Research Internship - Doctorate
Grantee: Paula Kiyomi Okuro Principal Investigator: Rosiane Lopes da Cunha

EQUIPAMENTO PROCESSADOR POR MICRO-ONDAS PARA TRATAMENTO DE MATERIAIS ALIMENTÍCIOS

INPI
BR1020190273836
IPC H05B 6/64 A23L 3/01 A21D 6/00
Filing date December 2019, 19
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) MARIA TERESA PEDROSA SILVA CLERICI / FLÁVIO MARTINS MONTENEGRO / ANTONIO MARSAIOLI JUNIOR / Michele Nehemy Berteli
FAPESP's process
14/14435-1 - Project, manufacturing and evaluation of a pilot multipurpose equipment destined to study microwave applications to food processing
Secretaria de Agricultura e Abastecimento (São Paulo - Estado). Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios (APTA). Instituto de Tecnologia de Alimentos (ITAL)
Regular Research Grants
Grantee: Antonio Marsaioli Junior Principal Investigator: Antonio Marsaioli Junior

DISPOSITIVO GERADOR DE PLASMA NÃO TÉRMICO POR MICRO-ONDAS PARA TRATAMENTO CONTÍNUO DE MODIFICAÇÃO DE AMIDOS

INPI
BR1020190271060
IPC H05H 1/46 A61L 2/14 A23L 3/26 A23L 29/212
Filing date December 2019, 18
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) MARIA TERESA PEDROSA SILVA CLERICI / ULLIANA MARQUES SAMPAIO / FLÁVIO MARTINS MONTENEGRO / ANTONIO MARSAIOLI JUNIOR / Michele Nehemy Berteli / JAYR DE AMORIM FILHO

PROCESSO DE OBTENÇÃO DE LEVEDURAS PROBIÓTICAS E ENRIQUECIMENTO NUTRICIONAL DE RESÍDUOS PARA BENEFÍCIO À SAÚDE HUMANA E ANIMAL

INPI
BR102019023026-6
IPC A61K 35/741 C12N 1/16 C12N 1/22 A61K 36/06 A23K 10/00
Filing date November 2019, 01
Applicant Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (Unesp)
Inventor(s) Pedro de Oliva Neto / THAÍS YUMI SHINYA / EUTIMIO GUSTAVO FERNÁNDEZ NÚÑEZ / FERNANDO CARLOS PAGNOCCA / BRUNA ESCARAMBONI
FAPESP's process
14/24188-1 - Development of bioprocesses for obtention of products with potential applications in bioenergy and feed industries using agro-industrial residues
Universidade Estadual Paulista (UNESP). Campus de Assis. Faculdade de Ciências e Letras (FCL-ASSIS)
Program for Research on Bioenergy (BIOEN) - Regular Program Grants
Grantee: Pedro de Oliva Neto Principal Investigator: Pedro de Oliva Neto

PROCESSO INTEGRADO DE BIORREFINO DO SORO DE LEITE E COMPOSIÇÃO PROBIÓTICA OBTIDA

INPI
BR1020190152923
IPC C12P 7/08 A23L 33/135
Filing date July 2019, 24
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) JOSÉ VALDO MADEIRA JUNIOR / MARTÍN RUMBO / GRACIELA GARROTE / MARIA DOLORES PENDÓN / ANDREAS KAROLY GOMBERT
FAPESP's process
15/14109-0 - Fuel ethanol production by the fastest eukaryote on the planet
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Regular Research Grants
Grantee: Andreas Karoly Gombert Principal Investigator: Andreas Karoly Gombert

PROCESSO DE EXTRUSÃO DE PROTEÍNAS E PRODUTO CÁRNEO COMPREENDENDO PROTEÍNA EXTRUSADA

INPI
BR1020180766201
IPC A23J 3/26 A23J 1/14 A23L 13/40 A23J 3/14 A23J 3/16
Filing date December 2018, 19
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) MARIA TERESA PEDROSA SILVA CLERICI / ANA CARINA MATOS HAMERSKI / CARLA RIBEIRO CARRILHO / ULLIANA MARQUES SAMPAIO / JORGE BEHRENS
FAPESP's process
15/19637-4 - Obtainment and characterization of flour, starch and fiber from young culms of Dendrocalamus aspers, Bambusa vulgaris and Bambusa tuldoides in order to food application
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Regular Research Grants
Grantee: Maria Teresa Pedrosa Silva Clerici Principal Investigator: Maria Teresa Pedrosa Silva Clerici

PROCESSO PARA EXTRAÇÃO E ISOLAMENTO DE FIBRAS ALIMENTARES DE MAMÕES RICAS EM PECTINAS E USO DAS MESMAS

INPI
BR1020180747860
IPC C08B 37/00 A23L 29/231 A61K 31/732
Filing date November 2018, 29
Applicant Universidade de São Paulo (USP)
Inventor(s) JOÃO PAULO FABI / SAMIRA BERNARDINO RAMOS DO PRADO / TÂNIA MISUZU SHIGA
FAPESP's process
12/23970-2 - Biological changes of papaya pectins with possible benefits to human health
Universidade de São Paulo (USP). Faculdade de Ciências Farmacêuticas (FCF)
Research Grants - Young Investigators Grants
Grantee: Joao Paulo Fabi Principal Investigator: Joao Paulo Fabi

BASE LIPÍDICA PARA ESTABILIZAÇÃO DO POLIMORFISMO DE LIPÍDIOS, PROCESSO DE OBTENÇÃO DA MESMA E USO

INPI
PCT/BR2017/000102
IPC A23G 1/36 C11B 7/00 A23D 9/04 C11C 3/10
Filing date August 2017, 24
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Theo Guenter Kieckbusch; Ana Paula Badan Ribeiro; Glazieli Marangoni de Oliveira
FAPESP's process
09/53006-0 - Modification, control and stabilization of the crystallization and polymorphic behavior of fats, with emphasis in cocoa butter and palm oil
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia Química (FEQ)
Research Projects - Thematic Grants
Grantee: Theo Guenter Kieckbusch Principal Investigator: Theo Guenter Kieckbusch

PROCESSO PARA A OBTENÇÃO DE SEMENTES DE CRISTALIZAÇÃO, SEMENTES DE CRISTALIZAÇÃO E USOS DAS MESMAS

INPI
PCT/BR2017/000084
IPC A23G 1/36 A61K 47/44 A61K 8/92 A23D 9/02 A01N 37/50
Filing date July 2017, 28
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Priscilla Efraim; Crystopher Stanley Carpenter; Ana Paula Badan Ribeiro; Camilia Aoyagui dos Santos
FAPESP's process
15/21093-2 - Production and characterization of seed crystals based on mixtures of fully hydrogenated soybean oil (hardfat) and other oils to application in chocolates
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Scholarships in Brazil - Scientific Initiation
Grantee: Júlia Delgado Arid Principal Investigator: Priscilla Efraim

COMPOSIÇÃO DE CEREAL MATINAL EXTRUSADO E EXPANDIDO E PROCESSO PARA OBTENÇÃO DO MESMO

INPI
BR1020170071340
IPC A23L 7/135 A23L 33/22 A23L 7/17
Filing date April 2017, 06
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Ludmilla De Carvalho Oliveira; Caroline Joy Steel
FAPESP's process
12/23281-2 - Antioxidant properties and physical, sensory and nutritional features of extruded corn-based breakfast cereal elaborated with whole-grain wheat flour, jabuticaba and resistant starch
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Regular Research Grants
Grantee: Caroline Joy Steel Principal Investigator: Caroline Joy Steel

NANOPARTICULAS LIPIDICAS SÓLIDAS (NLS) E CARREADORES LIPÍDICOS NANOESTRUTURADOS (CLN) PARA APLICAÇÃO EM ALIMENTOS, PROCESSO PARA OBTENÇÃO DE NLS E CLN E USO DAS NLS E DOS CLN

INPI
BR1020170064719
IPC A23D 7/04
Filing date March 2017, 29
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Maria Helena Andrade Santana; Ana Paula Badan Ribeiro; Valeria da Silva Santos
FAPESP's process
16/11261-8 - OILS, FATS AND NANOTECHNOLOGY:DEVELOPMENT OF SOLID LIPID NANOPARTICLES AND NANOSTRUCTURED LIPID CARRIERS FOR INCORPORTATION OF BIOACTIVE LIPOPHILIC COMPOUNDS
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Regular Research Grants
Grantee: Ana Paula Badan Ribeiro Principal Investigator: Ana Paula Badan Ribeiro

MÉTODO DE OBTENÇÃO DE BACTERIOCINAS, BACTERIOCINAS E USO DAS MESMAS

INPI
BR1020170049566
IPC C12P 21/02 C07K 14/195 C12N 15/31 A23L 3/00
Filing date March 2017, 13
Applicant Universidade Estadual Paulista (UNESP)
Inventor(s) Saulo Santesso Garrido; Aline Buda dos Santos Vaz
FAPESP's process
13/19370-2 - Antimicrobial peptides: new perspectives of therapeutic application with association to drug delivery systems
Universidade Estadual Paulista (UNESP). Campus de Araraquara. Instituto de Química (IQ)
Regular Research Grants
Grantee: Saulo Santesso Garrido Principal Investigator: Saulo Santesso Garrido

PROCESSO DE RECOBRIMENTO DE PARTÍCULAS DE PCM, PARTÍCULAS DE PCM RECOBERTAS, E SEUS USOS

INPI
BR1020170047920
IPC B29C 47/00 A23L 29/30 A23P 20/18 C08J 7/04 D21H 17/31
Filing date March 2017, 08
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Ana Silvia Prata; Bruna Barbon Paulo
FAPESP's process
15/11629-2 - Strategies for producing lipidic particles using fluidized bed
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Scholarships in Brazil - Master
Grantee: Bruna Barbon Paulo Principal Investigator: Ana Silvia Prata

DISPOSITIVO DESCASCADOR DE SEMENTES E VAGENS

INPI
BR1020170019926
IPC A23N 5/00
Filing date January 2017, 27
Applicant João Nilton Henrique da Rosa ; Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Gabriela Kurosawa e Silva; Inacio Maria Dal Fabbro; José Euclides Stipp Paterniani; João Nilton Henrique da Rosa
FAPESP's process
13/11652-9 - EVALUATION OF OPTICAL AND MECHANICAL PROPERTIES OF Moringa oleifera SEEDS AIMING ITS MECHANICAL MANIPULATION
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia Agrícola (FEAGRI)
Scholarships in Brazil - Doctorate
Grantee: Gabriela Kurokawa e Silva Principal Investigator: Inácio Maria Dal Fabbro

BASE LIPÍDICA PARA ESTABILIZAÇÃO DO POLIMORFISMO DE LIPÍDIOS, PROCESSO DE OBTENÇÃO DA MESMA E USO

INPI
BR1020160195063
IPC A23G 1/36 A61K 47/44 A61K 8/92 C11C 3/10 A23D 9/02
Filing date August 2016, 24
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Glaziele Marangoni De Oliveira; Theo Guenter Kieckbusch; Ana Paula Badan Ribeiro
FAPESP's process
09/53006-0 - Modification, control and stabilization of the crystallization and polymorphic behavior of fats, with emphasis in cocoa butter and palm oil
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia Química (FEQ)
Research Projects - Thematic Grants
Grantee: Theo Guenter Kieckbusch Principal Investigator: Theo Guenter Kieckbusch

PROCESSO PARA A OBTENÇÃO DE SEMENTES DE CRISTALIZAÇÃO, SEMENTES DE CRISTALIZAÇÃO E USO DAS MESMAS

INPI
BR1020160178690
IPC A23G 1/36
Filing date July 2016, 29
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Camilia Aoyagui Dos Santos; Crystopher Stanley Carpenter; Ana Paula Badan Ribeiro; Priscilla Efraim
FAPESP's process
15/21093-2 - Production and characterization of seed crystals based on mixtures of fully hydrogenated soybean oil (hardfat) and other oils to application in chocolates
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Scholarships in Brazil - Scientific Initiation
Grantee: Júlia Delgado Arid Principal Investigator: Priscilla Efraim

METHOD FOR EXTRACTING AND ISOLATING ACTIVE SUBSTANCES FROM UMBU PULP, ACTIVE SUBSTANCES, NUTRACEUTICAL AND/OR FUNCTIONAL FOODS COMPRISING SAID ACTIVE SUBSTANCES AND USES THEREOF

INPI
PCT/BR2015/050172
IPC C07C 37/68 A23L 1/222 A61K 36/22 C07C 39/04 C07C 51/42 C07C 63/64
Filing date October 2015, 07
Applicant Universidade Estadual Paulista (UNESP)
Inventor(s) Maria Luiza Zeraik; Emerson Ferreira Queiroz; Ian Castro-Gamboa; Dulce Helena Siqueira Silva; Muriel Cuendet; Laurence Marcourt; Olivier Ciclet; Vanderlan da Silva Bolzani; Jean-Luc Wolfender
FAPESP's process
13/07600-3 - CIBFar - Center for Innovation in Biodiversity and Drug Discovery
Universidade de São Paulo (USP). Instituto de Física de São Carlos (IFSC)
Research Grants - Research, Innovation and Dissemination Centers - RIDC
Grantee: Glaucius Oliva Principal Investigator: Glaucius Oliva

METHOD FOR EXTRACTING AND ISOLATING ACTIVE SUBSTANCES FROM UMBU PULP, NUTRACEUTICAL AND/OR FUNCTIONAL FOODS AND COSMETICS COMPRISING SAID ACTIVE SUBSTANCES AND USES THEREOF

INPI
PCT/BR2015/050173
IPC A61K 36/22 C07C 39/10 A23L 1/30 A61K 8/34 A61K 8/60 C07H 15/20
Filing date October 2015, 07
Applicant Universidade Estadual Paulista (UNESP)
Inventor(s) Maria Luiza Zeraik; Emerson Ferreira Queiroz; Ian Castro-Gamboa; Dulce Helena Siqueira Silva; Muriel Cuendet; Vanderlan da Silva Bolzani; Jean-Luc Wolfender
FAPESP's process
13/07600-3 - CIBFar - Center for Innovation in Biodiversity and Drug Discovery
Universidade de São Paulo (USP). Instituto de Física de São Carlos (IFSC)
Research Grants - Research, Innovation and Dissemination Centers - RIDC
Grantee: Glaucius Oliva Principal Investigator: Glaucius Oliva

PROCESSO DE OBTENÇÃO DE CRISTAIS DE GORDURA MICROENCAPSULADOS, OS CRISTAIS DE GORDURA MICROENCAPSULADOS ASSIM OBTIDOS, E SEUS USOS

INPI
BR1020140279997
IPC A23D 7/02
Filing date October 2014, 28
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Maria Cristina C. Nucci Mascarenhas; Lireny Aparecida Guaraldo Gonçalves; Izabela Dutra Alvim
FAPESP's process
09/53006-0 - Modification, control and stabilization of the crystallization and polymorphic behavior of fats, with emphasis in cocoa butter and palm oil
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia Química (FEQ)
Research Projects - Thematic Grants
Grantee: Theo Guenter Kieckbusch Principal Investigator: Theo Guenter Kieckbusch

PROCESSO DE CONTROLE DE TRANSIÇÃO POLIMÓRFICA QUE INDUZ FAT BLOOM EM CHOCOLATES E CHOCOLATES OBTIDOS POR ESSE PROCESSO

INPI
BR1020140256598
IPC A23G 1/00 A23G 1/32
Filing date October 2014, 15
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Theo Guenter Kieckbusch; Eriksen Koji Miyasaki; Valdecir Luccas
FAPESP's process
09/53006-0 - Modification, control and stabilization of the crystallization and polymorphic behavior of fats, with emphasis in cocoa butter and palm oil
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia Química (FEQ)
Research Projects - Thematic Grants
Grantee: Theo Guenter Kieckbusch Principal Investigator: Theo Guenter Kieckbusch

PEPTÍDEO SINTÉTICO DIMÉRICO ANTIMICROBIANO E ANTIFÚNGICO E SEUS USOS

INPI
BR1020140217614
IPC A61P 35/00 A61P 31/04 A61K 8/64 C07K 14/00 A61K 38/16 A61P 31/10 A61P 31/02 A61P 15/16 A23L 3/3463 A61L 2/16
Filing date September 2014, 03
Applicant Universidade Estadual Paulista (UNESP)
Inventor(s) Esteban Nicolás Lorenzon; Eduardo Maffud Cilli; Matheus Aparecido dos Santos Ramos; Taís Maria Bauab
FAPESP's process
12/15346-7 - Antimicrobial peptides: dimerization effects and encapsulation in NRLb biomembrane
Universidade Estadual Paulista (UNESP). Campus de Araraquara. Instituto de Química (IQ)
Regular Research Grants
Grantee: Eduardo Maffud Cilli Principal Investigator: Eduardo Maffud Cilli

PROCESSO DE INTERESTERIFICAÇÃO ENZIMÁTICA, COMPOSIÇÃO LIPÍDICA INTERESTERIFICADA, SEUS USOS, COMPOSIÇÃO FARMACÊUTICA, PRODUTO ALIMENTÍCIO E COMPOSIÇÃO COSMÉTICA

INPI
BR1020140202668
IPC C12P 7/64 C12N 9/20 A61P 31/00 A23D 9/00 A61K 8/00
Filing date August 2014, 15
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Gabriela Alves Macedo
FAPESP's process
12/22774-5 - Production of special lipids by enzymatic interesterification of exotic oils from Amazon: assessing the biochemical potential of new products
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Regular Research Grants
Grantee: Gabriela Alves Macedo Principal Investigator: Gabriela Alves Macedo

PROCESSO APERFEIÇOADO PARA OBTENÇÃO DE ESTEARINA DA GORDURA DE LEITE, ESTEARINA 1 ASSIM OBTIDA, PROCESSO DE FRACIONAMENTO TÉRMICO DE GORDURA DE LEITE ANIDRA UTILIZANDO A ESTEARINA 1, ESTEARINA 2 ASSIM OBTIDA; E USOS

INPI
BR1020140133038
IPC C11B 7/00 A23D 9/04
Filing date June 2014, 02
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Theo Guenter Kieckbusch; Élida Castilho Bonomi
FAPESP's process
09/53006-0 - Modification, control and stabilization of the crystallization and polymorphic behavior of fats, with emphasis in cocoa butter and palm oil
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia Química (FEQ)
Research Projects - Thematic Grants
Grantee: Theo Guenter Kieckbusch Principal Investigator: Theo Guenter Kieckbusch

PROCESSO DE OBTENÇÃO DE UMA COMPOSIÇÃO ANTIOXIDANTE A PARTIR DE JABUTICABA, USO DE UMA COMPOSIÇÃO ANTIOXIDANTE COMPREENDENDO EXTRATO SUPERCRÍTICO NA PREPARAÇÃO DE PRODUTOS PROBIÓTICOS E DITOS PRODUTOS PROBIÓTICOS

INPI
BR1020130334162
IPC A61K 31/352 A61P 39/06 A61K 36/61 A23L 33/135
Filing date December 2013, 19
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Maria Angela De Almeida Meireles; José De Assis Fonseca Faria; Rodrigo Nunes Cavalcanti; Adriano Gomes da Cruz
FAPESP's process
12/10685-8 - Combination and coupling of processes for the production and encapsulation of value-added vegetal extracts: technical and economic evaluation
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Regular Research Grants
Grantee: Maria Angela de Almeida Meireles Petenate Principal Investigator: Maria Angela de Almeida Meireles Petenate

COMPOSIÇÃO ALIMENTÍCIA, ALIMENTO OU BEBIDA, USO DE UMA COMPOSIÇÃO ALIMENTÍCIA, E, MÉTODO PARA PREPARAR UMA COMPOSIÇÃO ALIMENTÍCIA

INPI
BR1020130325848
IPC A23L 29/281 A23L 21/10
Filing date December 2013, 18
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Sandra Cristina dos Santos Rocha; José Junior Butzge; Fernanda Condi de Godoi
FAPESP's process
12/12187-5 - Drying of a low molecular weight protein product enriched with functional compounds in spouted bed and spray dryer to obtain a new food powder
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia Química (FEQ)
Scholarships in Brazil - Doctorate
Grantee: José Júnior Butzge Principal Investigator: Sandra Cristina dos Santos Rocha

GOMA DE MASCAR PROBIÓTICA PARA PREVENÇÃO DE CÁRIES E OUTRAS INFECÇÕES ORAIS E PROCESSO DE FABRICAÇÃO

INPI
BR1020130262498
IPC A23G 4/12 A61K 9/68 A61K 35/74
Filing date October 2013, 11
Applicant Universidade Estadual Paulista (UNESP)
Inventor(s) Elizeu Antonio Rossi; Nadiége Dourado Pauly-Silveira
FAPESP's process
09/53603-9 - Development of an anticariogenic chewing gum containing microencapsulated probiotic microorganisms
Universidade Estadual Paulista (UNESP). Campus de Araraquara. Faculdade de Ciências Farmacêuticas (FCFAR)
Scholarships in Brazil - Doctorate
Grantee: Nadiége Dourado Pauly Silveira Principal Investigator: Elizeu Antonio Rossi

PROCESSO DE OBTENÇÃO DE SUBSTITUTO ACHOCOLATADO, USO DA SEMENTE DE JACA COMO SUBSTITUTO ACHOCOLATADO E COMPOSIÇÕES ALIMENTÍCIAS COM SABOR ACHOCOLATADO"

INPI
BR1020130193330
IPC A23G 1/02 A23G 1/34 A23G 1/46
Filing date July 2013, 30
Applicant Universidade de São Paulo (USP) ; Universidade Metodista de Piracicaba (UNIMEP)
Inventor(s) Solange Guidolin Canniatti Brazaca; Miriam Coelho de Souza; Erika Maria Roel Gutierrez
FAPESP's process
10/16669-9 - Determination of volatile compounds of jackfruit (Artocarpus heterophyllus L.): in processed pulp and seed by fermentation and toast
Universidade de São Paulo (USP). Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ)
Regular Research Grants
Grantee: Solange Guidolin Canniatti Brazaca Principal Investigator: Solange Guidolin Canniatti Brazaca

COMPOSIÇÃO E FORMULAÇÃO A BASE DE ÓLEO DE CAFÉ E USOS

INPI
BR1020120291630
IPC A23F 5/46 A61K 31/00
Filing date November 2012, 13
Applicant Instituto Agronômico de Campinas (IAC) ; Linax Comércio de Óleos Essenciais Ltda ; Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Bruno Grosselli Lania; Paulo Eduardo Neves Ferreira Velho; Nilson Borlina Maia
FAPESP's process

PROCESSO PARA ESTABILIZAÇÃO DE MANTEIGA DE CACAU E CHOCOLATE, PROCESSO PARA OBTENÇÃO DE SEMENTES DE CRISTALIZAÇÃO, SEMENTES DE CRISTALIZAÇÃO, PRODUTOS ESTABILIZADOS E USOS

INPI
BR1020120247917
IPC A23G 1/36
Filing date September 2012, 17
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Ana Paula B. Ribeiro; Julice D. Lopes; Theo Guenter Kieckbusch; Priscilla Efraim
FAPESP's process
09/53006-0 - Modification, control and stabilization of the crystallization and polymorphic behavior of fats, with emphasis in cocoa butter and palm oil
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia Química (FEQ)
Research Projects - Thematic Grants
Grantee: Theo Guenter Kieckbusch Principal Investigator: Theo Guenter Kieckbusch

PROCESSO PARA PRODUÇÃO DE HESPERITINA, HESPERITINA OBTIDA E SEUS USOS

INPI
BR1320120211440
IPC A61K 31/352 C07D 311/32 C12P 17/06 A23K 1/14 C12R 1/79 C12N 1/14
Filing date August 2012, 23
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Gabriela Alves Macedo
FAPESP's process
09/15277-2 - Paecilomyces variotii tanase production, immobilization and hydrolisis selectivity studies
Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Faculdade de Engenharia de Alimentos (FEA)
Regular Research Grants
Grantee: Gabriela Alves Macedo Principal Investigator: Gabriela Alves Macedo

MICROPARTÍCULA DE LEVEDURA E SEU USO

INPI
BR1020120110334
IPC A61K 47/30 A61K 9/51 A61K 35/741 A23L 33/14
Filing date May 2012, 10
Applicant Universidade de São Paulo (USP)
Inventor(s) Hamilton Cabral; Tamara Ângelo de Oliveira Santos; Rodrigo Molina Martins; Luis Alexandre Pedro de Freitas
FAPESP's process
08/11303-6 - THERMODYNAMIC AND KINETIC STUDIES OF PROTEASES PRODUCED BY THERMOPHILIC FUNGI
Universidade de São Paulo (USP). Faculdade de Ciências Farmacêuticas de Ribeirão Preto (FCFRP)
Regular Research Grants
Grantee: Hamilton Cabral Principal Investigator: Hamilton Cabral

APLICAÇÃO DE PROTEASE MICROBIANA NO PROCESSO DE FABRICAÇÃO DE QUEIJO

INPI
PI1101014-2
IPC C12N 9/58 A23C 19/032
Filing date March 2011, 24
Applicant Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) ; Universidade Estadual Paulista (UNESP)
Inventor(s) Roberto da Silva; Carolina Merheb Dini; Eleni Gomes
FAPESP's process
06/06573-9 - Production, purification and characterization of Rhizomucor sp. and evaluation of its application in mature cheese production
Universidade Estadual Paulista (UNESP). Campus de São José do Rio Preto. Instituto de Biociências, Letras e Ciências Exatas (IBILCE)
Scholarships in Brazil - Doctorate
Grantee: Carolina Merheb Dini Principal Investigator: Roberto da Silva

PROCESSO DE FABRICAÇÃO DE UM PRODUTO LÁCTEO PROBIÓTICO FERMENTADO, PRODUTO LÁCTEO PROBIÓTICO FERMENTADO E SEUS USOS

INPI
PI1106219-3
IPC A23C 9/12 A23C 9/127
Filing date January 2011, 10
Applicant Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) ; Universidade de São Paulo (USP)
Inventor(s) Maricê Nogueira de Oliveira; Ana Paula do Espirito Santo
FAPESP's process
08/03313-1 - Development of probiotic milky drink with Brazilian fruits pulp and peel of fruits processed in São Paulo
Universidade de São Paulo (USP). Faculdade de Ciências Farmacêuticas (FCF)
Scholarships in Brazil - Doctorate
Grantee: Ana Paula do Espírito Santo Principal Investigator: Marice Nogueira de Oliveira

PROCESSO DE FABRICAÇÃO DE GELADOS COMESTÍVEIS SIMBIÓTICOS, À BASE DE FRUTAS, NÃO-LÁCTEO, PRODUTOS GELADOS COMESTÍVEIS E SEU USO

INPI
PI0905343-3
IPC A23G 9/36 A23G 9/04 A23G 9/42
Filing date December 2009, 14
Applicant Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) ; Universidade de São Paulo (USP)
Inventor(s) Susana Marta Isay Saad; Bruno Garcia Vasconcelos
FAPESP's process

PROCESSO DE MODULAÇÃO DAS PROPRIEDADES DE AMIDO USANDO PLASMA FRIO E AMIDO MODIFICADO

INPI
PI0903002-6
IPC A23L 29/212
Filing date August 2009, 20
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Carlos Salles Lambert; Yoon Kil Chang; Maria Teresa Pedrosa Silva Clerici
FAPESP's process

PRODUTO GELADO À BASE DE LEITE E/OU PRODUTOS LÁCTEOS CONTENDO CULTURAS PROBIÓTICAS E INGREDIENTES PREBIÓTICOS COMBINADO A UMA BARRA DE CEREAIS, SEU PROCESSO DE FABRICAÇÃO E USO

INPI
PI0802285-2
IPC A23C 9/12 A23C 9/123 A23G 9/36 A61K 35/745 A61K 35/747 A23L 33/135
Filing date July 2008, 23
Applicant Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) ; Universidade de São Paulo (USP)
Inventor(s) Susana Marta Isay Saad; Juliana Bolfarini Harami
FAPESP's process

NUTRITIONAL COMPOSITION FOR INCREASING MILK PROTEIN IN MAMMALS

INPI
US12/175,716
IPC A23K 1/18 A23K 1/16
Filing date July 2008, 18
Applicant Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)
Inventor(s) Dante Pazzanese Duarte Lanna; Mark A. McGuire; Sergio Raposo de Medeiros; Dimas Estrasulas de Oliveira; Luiz Januário Magalhães Aroeira
FAPESP's process

EMULSÃO ALIMENTÍCIA PROBIÓTICA E/OU PREBIÓTICA, SEU PROCESSO DE FABRICAÇÃO E USO

INPI
PI0802264-0
IPC A23D 7/005 A23L 33/135
Filing date April 2008, 11
Applicant Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) ; Universidade de São Paulo (USP)
Inventor(s) Susana Marta Isay Saad; Cínthia Hoch Batista de Souza; Luiz Antonio Gioielli
FAPESP's process

PROCESSO DE OBTENÇÃO DE HIDROLISADO PROTÉICO EM PÓ MICROENCAPSULADO

INPI
PI0705220-0
IPC A23J 3/34 A23J 3/04
Filing date October 2007, 22
Applicant Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
Inventor(s) Kil Jin Park; Miriam Dupas Hubinger; Louise Emy Kurozawa; Graziella Colato Antonio; Renata Valeriano Tonon
FAPESP's process

PROCESSO E SISTEMA PARA PREPARAÇÃO DE PURÊ DE BANANA

INPI
PI0406163-2
IPC A23N 12/00
Filing date November 2004, 17
Applicant Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) ; Universidade de São Paulo (USP)
Inventor(s) Carmen Cecilia Tadini; Cynthia Ditchfield
FAPESP's process

NUTRITIONAL COMPOSITION FOR INCREASING MILK PROTEIN IN MAMMALS

INPI
US10/489,186
IPC A23K 1/18 A23K 1/16
Filing date January 2002, 09
Applicant Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) ; Universidade de São Paulo (USP)
Inventor(s) Dante Pazzanese Duarte Lanna; Mark A. McGuire; Sergio Raposo de Medeiros; Dimas Estrasulas de Oliveira; Luiz Januário Magalhães Aroeira
FAPESP's process

NUTRITIONAL COMPOSITION FOR INCREASING MILK PROTEIN IN MAMMALS

INPI
EP20020715323
IPC A23K 1/18 A23K 1/16
Filing date January 2002, 09
Applicant Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) ; Universidade de São Paulo (USP)
Inventor(s) Dante Pazzanese Duarte Lanna; Mark A. McGuire; Sergio Raposo de Medeiros; Dimas Estrasulas de Oliveira; Luiz Januário Magalhães Aroeira
FAPESP's process

NUTRITIONAL COMPOSITION FOR INCREASING MILK PROTEIN IN MAMMALS

INPI
PCT/BR2002/000003
IPC A23K 1/18 A23K 1/16
Filing date January 2002, 09
Applicant Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) ; Universidade de São Paulo (USP)
Inventor(s) Dante Pazzanese Duarte Lanna; Mark A. McGuire; Sergio Raposo de Medeiros; Dimas Estrasulas de Oliveira; Luiz Januário Magalhães Aroeira
FAPESP's process